Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Emilka

Domyślnie Emilka

D700, N70-200/2.8, N50/1.4, N85/1.8, N35/2.0, SB800,

Domyślnie

Brakuje światła, żółte krzesełka w tle rozpraszają... to są zdjęcia albumowe. Pozdrawiam.
    Nikon szkło lampy tło i co?

Domyślnie

Pierwsze zdjęcie delikatnie chyba przekrzywione, w lewym dolnym rogu coś tam włazi, zdjęcie drugie - mi trochę tego ułamka podbródka szkoda... No i obydwa są jakby troszkę nieostre... Natomiast modelka bardzo fajna, na dwójce ma miły, naturalny uśmiech, na jedynce ładnie wycięta z tła. Powodzenia z następnymi zdjęciami
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

co do pierwszego, to chyba ten wiatr skusil mnie do zrobienia tego zdjecia, moze rzeczywiscie powinienem jakos obejsc te krzeselka, ale sie nie dalo (ze wzgledu na ten wiaterek szalony).
    co do drugiego tez szkoda mi ze za bardzo ucialem, ale tak mi sie coreczka fajnie usmiechnela a ja bylem bardzo blisko, wiec tez nie myslalem o tym by jak jakos zapozowac, jej naturalnosc byla dla mnie wazniejsza.

mam nadzieje ze kolejne proby beda lepsze, no i dzieki za opinie

Domyślnie

Zdjęcia mocno niedoświetlone, co wpłynęło niekorzystnie na swobodniejszą możliwość obróbki, ale może tak, albo podobnie (na szybko, więc może trochę zbyt ostre)? Z drugim zdjęciem, bardzo fajnie można eksperymentować konwertując do cz-b. Oczy dziecka wychodzą niesamowicie jeśli trochę zaczniemy kombinować (nawet Picasa2, ale Lightroom też).

1a.

2a.

Domyślnie

szczegolnie drugie mnie zachwycilo w wersji bw, dzieki. co do aury swiatla wokol modelki, wlasnie zbieralo sie na czterokrotna burze, wiec chyba stad ten brak swiatla, nie pomyslalem o tym, pozdrawiam

Domyślnie

wersja mOSada numer 2 rewelacyjne... i jak widac PS tez duzo daje zdjeciu
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

To nie PS, to tylko konwersja do cz-b, rozjasnienie, podniesienie kontrastu, plus wyostrzanie, zadnych wiekszych manipulacji - ot na szybko w Picasie, bo tak mi sie wydawalo, ze te zdjecia dadza sie odratowac - do zrobienia w dowolnym innym edytorze, ktory ma choc troche lepsze mozliwosci przeksztalcania koloru do cz-b.

Uprawnienia umieszczania postów