Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: S5Pro FF/BF

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no tak, myślę jedno, piszę drugie. Chodziło o CLS, zdaje się, że S3 nie potrafiło sterować lampami zdalnymi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Co do BF/FF to jest tak samo jak w nikonach - ja mam tylko obiektywy nikkora, można kupować w ciemno. Testowałem sigmy 30 1,4 i dobrej nie znalazłem, jednak nie sądzę, żeby było inaczej niż w D200.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Chodziło o CLS, zdaje się, że S3 nie potrafiło sterować lampami zdalnymi.
    Nie potrafiło.

Domyślnie

I s3 nie do konca dobrze pracowalo z lampami sb600 i sb800

Domyślnie

Ja mam parę Nikkorów i jedną Sigmę (dziwaczną 18mm) i wszystko działa ładnie. Nie testowałem na BF/FF, robię zdjęcia i już. Sądzę, że nie ma problemu, bo pewnie bym zauważył gdyby był

Mam też Sb-600, które pracuje z Fufu bardzo ładnie.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

u mnie obiektywy działają identycznie jak na D200
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

W moim starym D100 musiałem dokonać regulacji , natomiast w S5 nie widzę takiej potrzeby . Co do lamp , mam Metza i chodzi w TTL i w matrycowym . Owszem kilka błednych odpaleń , ale mam wersję stopki M2 , a powinna być M7 i tu upatrywałbym problemu . Poza tym zdjęcia nie przepadły , bo wyciąganie danych z przepałów w przypadku s5 (RAF) to po prostu bajka .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    S3 nie ma po prosti pomiaru światła błyskowego iTTL

AF w S3 tez do cudów świata nie należy - solidny, czuły - ale żeby jakieś systemowe problemy... to nie.. Ja nie miałem
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

na 2 egzemplarzach S5 z obiektywami Nikona żadnych problemów, obiektywów "firm trzecich" nie mam i staram się nie korzystać jak nie muszę
    praca AF dokładnie jak w D200 - ten sam moduł, takie same opcje w nastawach
    współpraca z lampą zewnętrzną - identyczna jak D200, te same opcje w nastawach, taka sama funkcjonalność, pełen CLS; z kilkoma lampami nie próbowałem, ale z jedną jest tak samo jak w Nikonach

ogólnie, jeśli chodzi o współpracę z osprzętem i akcesoriami, to Fuji S5 nie różni się niczym zauważalnym od D200 - te same obiektywy, lampy, zaślepki, osłonka LCD, wężyk, grip czy zdalne sterowanie; nie pasują tylko akumulatory mimo zewnętrznego podobieństwa
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Możesz to sprecyzować, bo ja mimo że mam i uzywam S3pro i Sb 800 ponad dwa lata, nic takiego nie zauważyłem
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów