Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: S5Pro FF/BF

Domyślnie

u mnie obiektywy działają identycznie jak na D200
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

W moim starym D100 musiałem dokonać regulacji , natomiast w S5 nie widzę takiej potrzeby . Co do lamp , mam Metza i chodzi w TTL i w matrycowym . Owszem kilka błednych odpaleń , ale mam wersję stopki M2 , a powinna być M7 i tu upatrywałbym problemu . Poza tym zdjęcia nie przepadły , bo wyciąganie danych z przepałów w przypadku s5 (RAF) to po prostu bajka .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    I s3 nie do konca dobrze pracowalo z lampami sb600 i sb800
    S3 nie ma po prosti pomiaru światła błyskowego iTTL

AF w S3 tez do cudów świata nie należy - solidny, czuły - ale żeby jakieś systemowe problemy... to nie.. Ja nie miałem
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

na 2 egzemplarzach S5 z obiektywami Nikona żadnych problemów, obiektywów "firm trzecich" nie mam i staram się nie korzystać jak nie muszę
    praca AF dokładnie jak w D200 - ten sam moduł, takie same opcje w nastawach
    współpraca z lampą zewnętrzną - identyczna jak D200, te same opcje w nastawach, taka sama funkcjonalność, pełen CLS; z kilkoma lampami nie próbowałem, ale z jedną jest tak samo jak w Nikonach

ogólnie, jeśli chodzi o współpracę z osprzętem i akcesoriami, to Fuji S5 nie różni się niczym zauważalnym od D200 - te same obiektywy, lampy, zaślepki, osłonka LCD, wężyk, grip czy zdalne sterowanie; nie pasują tylko akumulatory mimo zewnętrznego podobieństwa
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    I s3 nie do konca dobrze pracowalo z lampami sb600 i sb800
    Możesz to sprecyzować, bo ja mimo że mam i uzywam S3pro i Sb 800 ponad dwa lata, nic takiego nie zauważyłem
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Jeśli chodzi o FF/BF zawsze mogę wysłać kurierem do sprzedającego mojego tamrona i jedną stałkę nikona żeby sprawdził na danym korpusie. Słyszałem, że są goście na naszym forum, którzy handlują S5pro na allegro i może poszliby na coś takiego.

Domyślnie

na 90% nie Fuji jest zaplombowane na wszystkie możliwe sposoby, a sprzedający niechcą ich rozpakowywać ponieważ później ludzie zarzucają im że sprzęt jest używany.
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

no to d...

Domyślnie

dlatego właśnie wybrałem Nikkora. Przynajmniej się niepieprzę ze zmianą puszki

Domyślnie

Z Fuji S5 będziesz miał takie same problemy jak z jakimkolwiek Nikonem. Te problemy z focusem w modelach S2 i S3 (S1 pewnie też) nie wynikały z tego, że Fuji coś spaprało, tylko po prostu Nikon udostępnił im bardzo stare korpusy z czasów filmów (F80). Po prostu stara technologia, która nie dawała sobie rady. Fuji S5 to w 100% mechanika D200, więc pod względem optycznym nie różni się niczym od D200. Te same czujniki, te same lustra itd. Ja zmieniłem dlatego wszystkie obiektywy na Nikkory. Po prostu firmy alternatywne nie radzą sobie tak dobrze z ostrością.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów