Szukaj
Super kadry, super kolorki (tylko 3-ka mogła by być bardziej nasycona, żeby pasowała do pozostałych), super kompozycje. Bajer. Tylko troche chyba ostrości brakuje. Takie lekkie mydełko jest na wszystkich. Tak jak by zdjęcia nie były wyostrzone po zmniejszeniu. I mogły by być ciutke jaśniejsze, tak z 1/3 EV, szczególnie 2-ka i 3-ka.
Hej,
Ładnie, podoba się zasadniczo
Żeby było "forumowo - internetowo" to napisze, że na 3 jakos tak mi brakuje kilku kelwinków do góry w WB.
pozdrawiam,
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Super jedynka i czwórka: jedynka - ciepła, "uśmiechnięta"; czwórka - taka sentymentalna. W obu (chyba to samo) fajnie "rozmazane" tło. Natomiast na piątce - jakaś taka cztuczna twarz wyszła.
Równi i równiejsi!
Widziałem już wszystkie na bloguPomijając aspekty techniczne, to co mnie najbardziej podoba się na tych zdjęciach to emocje. Dwójka niby taka szaro-bura, ale piorunuje szczęściem i radością! Super!
PS przyznam, że nawet w tych zdjęciach to podpis mi się podoba :P Często drażnią podpisy pod zdjęciami, tu z kolei ładny i estetycznie wkomponowany![]()
Jakby to ująćAni poprawny WB, ani ostrość, nigdy nie były rzeczami, na które zwracałam uwagę.
Jeśli wychodziło w tych aspektach coś, co było zbliżone do ogólnie przyjętych standardów, to raczej przez przypadek![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Bardzo fajny secik ogólnie, a z czepialstwa:
1. Bokeh, ostrość - trochę zabrakło
2. Rewelacyjny miejsce, rewelacyjny kadr, rewelacyjne światło. Tylko modelke usuń i masz piękny klimat baśniowy. Albo ustylizować jakoś modelkę inaczej - oj miejsce naprawdę super. Z modelką zdjęcie juz mniej mi podeszło.
3. Świetne zdjęcie! Gratulacje.
4. Bokeh, ostrość, cięcie łokcia, lekka nienaturalność.
5. Kadr, trochę nieprecyzyjna głębia ostrości, ostrość.
Hmm, na wszystkich zwracam uwagę na ostrość, więc albo zdjęcia nie są wyostrzone po zmniejszeniu, albo są robione na maksymalnym otworze, na którym ta ostrość może nie być najlepsza. Acha - właśnie sprawdziłem w EXIFie - to ta druga wersja. Ale lekkie wyostrzenie nie powinno zaszkodzić. A z kolei po przymknięciu do 1.4 może nadal będzie tak fajnie, a o wiele ostrzej?
Skontaktuj się z nami