Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zielona Julia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zielona Julia

... tak sobie pomyślałam, że skoro coraz bardziej się tu zadomawiam, to może coś pokażę

Na pocztątek moja ulubiona modelka:

1.

2.

3.

4.

5.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Super kadry, super kolorki (tylko 3-ka mogła by być bardziej nasycona, żeby pasowała do pozostałych), super kompozycje. Bajer. Tylko troche chyba ostrości brakuje. Takie lekkie mydełko jest na wszystkich. Tak jak by zdjęcia nie były wyostrzone po zmniejszeniu. I mogły by być ciutke jaśniejsze, tak z 1/3 EV, szczególnie 2-ka i 3-ka.

Domyślnie

Hej,

Ładnie, podoba się zasadniczo

Żeby było "forumowo - internetowo" to napisze, że na 3 jakos tak mi brakuje kilku kelwinków do góry w WB.

pozdrawiam,
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Super jedynka i czwórka: jedynka - ciepła, "uśmiechnięta"; czwórka - taka sentymentalna. W obu (chyba to samo) fajnie "rozmazane" tło. Natomiast na piątce - jakaś taka cztuczna twarz wyszła.
    Równi i równiejsi!

Domyślnie

Widziałem już wszystkie na blogu Pomijając aspekty techniczne, to co mnie najbardziej podoba się na tych zdjęciach to emocje. Dwójka niby taka szaro-bura, ale piorunuje szczęściem i radością! Super!

PS przyznam, że nawet w tych zdjęciach to podpis mi się podoba :P Często drażnią podpisy pod zdjęciami, tu z kolei ładny i estetycznie wkomponowany

Domyślnie

Jakby to ująć Ani poprawny WB, ani ostrość, nigdy nie były rzeczami, na które zwracałam uwagę.

Jeśli wychodziło w tych aspektach coś, co było zbliżone do ogólnie przyjętych standardów, to raczej przez przypadek
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Tylko troche chyba ostrości brakuje. Takie lekkie mydełko jest na wszystkich. Tak jak by zdjęcia nie były wyostrzone po zmniejszeniu.
    No przecież to canon

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    nieźle, nieźle Anka. jakie zastosowałaś szkiełko?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Bardzo fajny secik ogólnie, a z czepialstwa:

1. Bokeh, ostrość - trochę zabrakło
    2. Rewelacyjny miejsce, rewelacyjny kadr, rewelacyjne światło. Tylko modelke usuń i masz piękny klimat baśniowy. Albo ustylizować jakoś modelkę inaczej - oj miejsce naprawdę super. Z modelką zdjęcie juz mniej mi podeszło.
    3. Świetne zdjęcie! Gratulacje.
    4. Bokeh, ostrość, cięcie łokcia, lekka nienaturalność.
    5. Kadr, trochę nieprecyzyjna głębia ostrości, ostrość.

Hmm, na wszystkich zwracam uwagę na ostrość, więc albo zdjęcia nie są wyostrzone po zmniejszeniu, albo są robione na maksymalnym otworze, na którym ta ostrość może nie być najlepsza. Acha - właśnie sprawdziłem w EXIFie - to ta druga wersja. Ale lekkie wyostrzenie nie powinno zaszkodzić. A z kolei po przymknięciu do 1.4 może nadal będzie tak fajnie, a o wiele ostrzej?

Uprawnienia umieszczania postów