nie bardzo, styropian nie zastąpi dyfuzora.
Za to świetnie się sprawdzi w roli ekranu.
może pieluchy z tetry (nie pampersy)
Szukaj
nie bardzo, styropian nie zastąpi dyfuzora.
Za to świetnie się sprawdzi w roli ekranu.
może pieluchy z tetry (nie pampersy)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Witaj Jacek_Z. Czekałem na Twoje zdanie. Może nie tak radykalne. Opcja samoróbstwa jest ekstremalna. Pewien plan już mam. Lecz bardziej liczyłem na jakieś gotowe rozwiązanie może rodzimego producenta a przynajmniej konkurencyjnie cenowo.
Spróbuję za wielka wodą teraz $ dobrze stoi. Dzięki
=200zlJa taka kupiłem i jest jak znalazł- zwłaszcza w plenerze. Co do nastepnych 4 powierzchni odbijajacych- nie są to moze lastolite
ale dają radę.
Koszt statywow oraz blendy zamyka sie w 400zł... a link do tej blendy
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...MEWN:IT&ih=011
i po kłopocie![]()
D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm
o, to ma sens. Za te pieniądze to bym zaryzykował kupno. Jest drugi chętny? Proszę o PW.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
u tego sprzedawcy jest jeszcze cos takiego
1. nie pan, na forum jesteśmy na ty
2. nie kupiłem, nie znalazł się inny chętny
Jesli cena bylaby korzystna, to Jacku moglibysmy sie zgadac co do tego patentu.
Tylko te linki na ebaya sa już nieaktywne i nie pamiętam co pod nimi było.
Mój znajomy używam lastolite skylite (6x3 stopy) i ma jedną podstawową zaletę nad blendą - nie wygina się na wietrze we wszystkie strony. Ostatnio robiąc zdjęcia w plenerze używałem 180 produkcji chińskiej i ... dwie osoby miały problem by ją utrzymać - sprytnie próbowała robić uniki przed strugą wiatru. skylite jest sztywny przez swoją ramę więc wyśmienicie się nadaje do plenerowego zastosowania - po tym co widziałem u kumpla ja kupię na 100%.
Pozdrawiam
Remek
Skontaktuj się z nami