Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Butterfly

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mam dyfuzor 180x120cm z eltecu i powiem, ze to jest stanowczo za malo do bezproblemowego osloniecia calej postaci... co prawda mozna sie pogimnastykowac (tzn. asystent moze ), ale jednak brakuje powierzchni.... jak patrze po tych wszystkich podanych linkach, najwieksze sa o wymiarach 200x200cm (nawet lastolite'a nic wiekszego w podanym linku nie ma), co dalej wydaje mi sie zbyt mala powierzchnia do wygodnej pracy - konkretnie chodzi o dluzszy bok... z samorobek juz sie wyleczylem, wiec szukam konkretnych rozwiazan - zakupy pewnie dopiero na przyszly rok trzeba bedzie przelozyc, bo w tym juz nic wiecej finansowo nie udzwigne, zreszta tak ostrego slonca juz nie bedzie w tym roku... ale za to chce miec cos stworzonego od A do Z w tym celu moze znacie inne firmy, ktore posiadaja butterfly'ie wielkosci minimum 200x300cm? cena na pewno bedzie zabojcza, ale wygoda pracy na pewno tez bedzie na najwyzszym poziomie... btw - jakis czas temu mialem w reku softbox typu octa o wielkosci 220cm firmy photoflex - przezylem szok jak niewiele wazyl dlatego tez ekran tej wielkosci musi miec odpowiednio konstrukcje, aby z jednej strony byla lekka, z drugiej latwo sie skladala, a z trzeciej - nie rozleciala sie na pierwszym wietrze dlatego samorobki tym bardziej odpadaja
    regulamin

Domyślnie

Ja jednak pójdę w samoróbki. W castoramie jest profil aluminiowy o przekroju kwadratowym - 2,5 cm bok. Idealne do tego, łatwe do skonstruowania składania i lekkie (oraz wytrzymałe). Zrobię 2x2 albo 2x3. Zrobiłbym i 3x3 ale ... się boję wiatrów. Mam żaglówkę, wiem co to jest 9m2 powierzchni.
    Problemem będzie materiał. Są sprzedawane - np na stronie fomei - medikon to widzę, ale nie takich rozmiarów jakbym chciał. Boję się, że zszycie puści gdy wiatr dmuchnie, wolałbym w jednym kawałku.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów