Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Lampy z osprzętem do 10 tys. ?

Witam.
    Mam do wydania około 10 tys. na lampy. Interesuje mnie zestaw mobilny - dwie lampy ze statywami, softboxami i z akumulatorami.
    Znalazłem taki zestaw : LINK
    Co myślicie o tym zestawie ??

Chce się zajmować fotografia portretową oraz reklamową.
    Na razie potrzebował bym tylko dwie lampy ( posiadam już 2 - niestety to china)
    Więc szukam teraz coś konkretniejszego.

PS. Są jakieś softboxy łatwe do składania, większe niż 50x50cm. Możecie coś polecić ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draco85 Zobacz posta
    Na razie potrzebował bym tylko dwie lampy ( posiadam już 2 - niestety to china)
    Tylko że nie podłączych ich pod aku z Bowensa. Chyba że masz do nich osobne mobilne zasilanie.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Tylko że nie podłączych ich pod aku z Bowensa. Chyba że masz do nich osobne mobilne zasilanie.
    tak wiem o tym ale chcialem sie poradzic czy Bowens to dobry wybór czy wybrać coś innego

Domyślnie

Dobry. Tak naprawdę to za bardzo wielkiego wyboru nie ma , bo oferta producentów jest malutka. W każdym razie ten wybór jest zdecydowanie lepszy niż chińszczyzna. Zresztą chińszczyzna to oznacza Quantuum i lampy o słabszej mocy, podobny zestaw sobie złożysz za 1/4 ceny Bowensa.
    Są potem zestawy innych europejskich producentów (np Hensel), oparte na generatorze i główkach, a nie na lampach kompaktowych. Cena wyższa niż założyłeś.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-09-2009 o 12:29
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Gamling gdzieś pisał, że za niedługo będą chyba plenerowe zestawy Quantuum 600ws (jak te 300 teraz)... ciekawe jak będzie z cenami.

Domyślnie

To dobry zestaw bowensa, ale cena w Polsce jest jaka jest. W UK można kupić podobny zestaw ale z 3 lampami 500ws lub dwiema 750ws za te same pieniądze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bhk Zobacz posta
    To dobry zestaw bowensa, ale cena w Polsce jest jaka jest. W UK można kupić podobny zestaw ale z 3 lampami 500ws lub dwiema 750ws za te same pieniądze.
    Wrzucisz namiary?
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Zestaw 500/500 + travel pack, 750/750 i travel pack sprzedawane przez sklep CALUMET

Wrzuciłem link do sklepu w USA, u góry można zmienić kraj na UK
    Ostatnio edytowane przez bhk ; 05-09-2009 o 13:51

Domyślnie

Dziękuje za rady.
    Co do zakupu z zagranicy to odpada. Potrzebuję na to krajowej faktury. Więc będę szukał tylko w Polsce.
    Jeśli twierdzicie że lampy są ok to sie raczej na nie zdecyduję. Jakoś przeżyję tą cenę.

Domyślnie

Taka mala rada, dotyczaca zakupow i faktury. Wystepujesz o nadanie NIPUE (nic to nie kosztuje), a jak masz juz nipue to jestes europejskim platnikiem vat i fakture dostaniesz wszedzie na terenie unii. Zaksiegowanie jej to zaden problem i poradzi sobie z tym kazda bardziej ogarnieta ksiegowa i jeszcze jeden duzy plus nie placisz vatu (fizycznie, bo przy ksiegowaniu placisz i odliczasz czyli wychodzi na 0 )
    Aha calumet.co.uk polecam goraco. Bardzo dobra obsluga klienta i przesylke mialem juz po kilku dniach od przelania kasy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów