Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Butterfly

Domyślnie

Wy to nie macie za grosz duszy majsterkowicza... Ja 8 lat temu zrobiłem co następuje...
    Kupiłem rurki PCV z kolankami i na nie przykleiłem białą zasłonę od prysznica. Taka zasłona ma około 2x2m i kosztuje kilkanaście zł. W razie potrzeby można zrobić i ekran 2x4m poprzez złączenie dwóch zasłon (klej, taśma lub zgrzewanie starym żelazkiem). Polecam zasłony prysznicowe z Ikei, są bardzo ładne .

Domyślnie

A jaką temperaturę barwową daje ta zasłonka do prysznica? Bo markowe dyfuzory mają jedną ważną cechę - są w miarę neutralne dla temperatury barwowej przechodzącego przez nie światła. Zasłonka z Ikei...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    o, to ma sens. Za te pieniądze to bym zaryzykował kupno. Jest drugi chętny? Proszę o PW.
    Tak nieśmiało zapytam - kupił Pan w efekcie tą blendę? Jeśli tak to jak się ona sprawuje w praktyce?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Domyślnie

1. nie pan, na forum jesteśmy na ty
    2. nie kupiłem, nie znalazł się inny chętny
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jesli cena bylaby korzystna, to Jacku moglibysmy sie zgadac co do tego patentu.

Domyślnie

Tylko te linki na ebaya sa już nieaktywne i nie pamiętam co pod nimi było.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

material rozpraszający photoflexa w rozmiarze 2x2 m mozna kupić za nieco ponad 100zł, jesli ktoś ma chęci i umiejętności żeby zrobić sobie do tego rame z pcv lub alu to moze cieszyć się niezłym dyfuzorem za rozsądną kwotę.
    NIKON 007

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tylko te linki na ebaya sa już nieaktywne i nie pamiętam co pod nimi było.
    proszę bardzo: http://cgi.ebay.co.uk/Extra-Large-120cm-x-180cm-Gold-Silver-5-in-1-Reflector_W0QQitemZ260245270814QQcmdZViewItemQQptZ UK_Photography_StudioEquipment_RL?hash=item2602452 70814&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1300|66% 3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

Można znaleźć na bieżąco. Zawsze jest kilku sprzedawców, którzy to mają. Są to po prostu duże blendy a środkowa powłoka przepuszcza i rozprasza światło.

Domyślnie

Ten link wyżej dość podstępny jest.

http://cgi.ebay.co.uk/Extra-Large-12...3A1|240%3A1318 - takie coś na allegro można kupić za 150zl wiec cena nie za atrakcyjna.

To natomiast jest dość ciekawe i w Polsce jeszcze nie spotkałem: http://cgi.ebay.co.uk/Reflector-3-in...3A1|240%3A1318
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Domyślnie

ciekawostka taki długi link, a pod nim ....zdjęcie z kursu
    ale jak przekopiowałem to jako tekst, to pokazała sie blenda 5 w 1, a to nie o to chodziło

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów