Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Butterfly

Domyślnie Butterfly

Witajcie

Poszukuję tańszej opcji dla tego: http://www.dicam.pl/lastolite_ekrany_skylite

Ekran z ramą bez Griphead's, Crossbar Handle i statywów to wydatek 700 PLN ( co prawda wykonanie jest b. dobre) a w komplecie 1400 PLN.

Może wiecie czy jest dostępny podobny zestaw w przystępniejszej cenie? Przepuszczalność 3/4 lub 1 1/4

Dzięki

Domyślnie

nie bardzo, styropian nie zastąpi dyfuzora.
    Za to świetnie się sprawdzi w roli ekranu.
    może pieluchy z tetry (nie pampersy )
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie bardzo, styropian nie zastąpi dyfuzora.
    Za to świetnie się sprawdzi w roli ekranu.
    może pieluchy z tetry (nie pampersy )
    Witaj Jacek_Z. Czekałem na Twoje zdanie. Może nie tak radykalne. Opcja samoróbstwa jest ekstremalna. Pewien plan już mam. Lecz bardziej liczyłem na jakieś gotowe rozwiązanie może rodzimego producenta a przynajmniej konkurencyjnie cenowo.
    Spróbuję za wielka wodą teraz $ dobrze stoi. Dzięki

Domyślnie po prostu azja i ebay

Hey co do tego to proponuje kupic sobie statywy a blende- ktora spelni zadanie dyfuzora w azji o wymiarach 2mx1,5 m i do tego 5 w 1. Cena to 50 dolarow a z przesyłką 90 dolcow chyba =200zlJa taka kupiłem i jest jak znalazł- zwłaszcza w plenerze. Co do nastepnych 4 powierzchni odbijajacych- nie są to moze lastolite ale dają radę.
    Koszt statywow oraz blendy zamyka sie w 400zł... a link do tej blendy
    http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...MEWN:IT&ih=011
    i po kłopocie
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

o, to ma sens. Za te pieniądze to bym zaryzykował kupno. Jest drugi chętny? Proszę o PW.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

u tego sprzedawcy jest jeszcze cos takiego

Domyślnie

Mój znajomy używam lastolite skylite (6x3 stopy) i ma jedną podstawową zaletę nad blendą - nie wygina się na wietrze we wszystkie strony. Ostatnio robiąc zdjęcia w plenerze używałem 180 produkcji chińskiej i ... dwie osoby miały problem by ją utrzymać - sprytnie próbowała robić uniki przed strugą wiatru. skylite jest sztywny przez swoją ramę więc wyśmienicie się nadaje do plenerowego zastosowania - po tym co widziałem u kumpla ja kupię na 100%.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

co do blendy z hong kongu co ja ją kupiłem- żaden problem ją usztywnić(tak zrobiłem) a w lastolite płaci się za firmę itp więc nie wiem czy jest sens- jak ktoś ma dużo pieniążków do wydania to proszę bardzo
    znam dużo świetnych rzeczy z Azji - przeglądajcie ebay(a propos kiedy w Polsce były początki lightsphere u mnie był od kilku miesiecy)
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christipoher Zobacz posta
    co do blendy z hong kongu co ja ją kupiłem- żaden problem ją usztywnić(tak zrobiłem) a w lastolite płaci się za firmę itp więc nie wiem czy jest sens- jak ktoś ma dużo pieniążków do wydania to proszę bardzo
    znam dużo świetnych rzeczy z Azji - przeglądajcie ebay(a propos kiedy w Polsce były początki lightsphere u mnie był od kilku miesiecy)
    Hmm. Jest w tym 'kombinowaniu ' jakaś metoda. Stricte to czego szukam niestety nie dadzą mi azjatyckie produkty. Niestety za remek sztywność którą daje Crossbar Handle Lasolite w plenerze jest nieoceniona. Walczyłem kiedyś z owalem 180 cm i wiem jaki to problem. Pozostaje jeszcze wyjście dekompletacji Lasolite. Kupić samą ramę z 'usztywniaczem a tkaninę 'dosztukować' Oszczędność 300 PLN. Czy warto? Dzięki za Wasze opinie w tym temacie.

Pozdrawiam

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów