Mam takie pytanko. Czy instalowaliście w swoich Nikonach D80 aktualizację oprogramowania do wersji 1.10 dostępnej na stronie Nikona ???? A przede wszystkim czy warto ???? i czy nie sknoce czegoś w aparacie
Szukaj
Mam takie pytanko. Czy instalowaliście w swoich Nikonach D80 aktualizację oprogramowania do wersji 1.10 dostępnej na stronie Nikona ???? A przede wszystkim czy warto ???? i czy nie sknoce czegoś w aparacie
Zainstalowałem u siebie w D80. Działa.
Postępuj zgodnie z instrukcją i będzie ok.
Co do ew. nowej funkcjonalności to jeszcze nie sprawdzałem.
Pozdr
Zbig
---------------------------------------------------------------------------------------
D80; Nikkor AF50/1.8d; AF-S 18-135; AF-S VR 70-300;Tokina 12-24; Tamron 90 Macro; SB600; SD ExtremeIII 8GB
Nie instalowałem, nawet nie wiem czy warto. Skoro działa to może nie kusić losu.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Ja robiłem upgrade z 1.00 do 1.01, a potem do 1.10.
Instalacja jest banalna. Użyj sprawdzonej karty pamięci, akumulator w aparacie niech będzie dobrze naładowany i wio
Czy warto? Nie wiem - nie widzę różnic w działaniu aparatuTe nowe firmware'y do D80 poprawiają jakieś kosmetyczne kwestie, żadnych raczej konkretów, więc jak się naprawdę boisz, że cos zepsujesz to sobie odpuść
![]()
Naprawdę nie widać żadnych zmian...instalacja jest banalnie prosta. postępuj zgodnie z instrukcjami ze strony Nikona...
Generalnie, ja zawsze dokonuje upgradu do najnowszej wersji - skoro ktoś stworzył nowy SW - to znaczy, że coś musiało w nim być nie tak...a nigdy nie wiesz, kiedy wykorzystarz poprawki...
pozdrawiam
D90 + MB-D80 | SB800 | Nikkory: 18-200mm VR | 50mm 1.8 | Tokina 12-24 | 1GB + 4GB Sandisk Extreme III | Lowepro Computrekker AW |
Tak kosmetyka ma wbrew pozorom znaczenie.
Nie wiem jak z D80, bo strzelam inną strzelbą, ale nieraz te poprawki dotyczą AF i wtedy są nieocenione.
Skontaktuj się z nami