Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Stało się - wymieniłem kita...

... i jest zajeb...e !@ Jak mogłem tak długo trwać w grzechu. Plastyka, ostrość, światełko... malinka. Oczywiście kupiłem na giełdzie nówkę Tamrona 28-75Di/2,8 i jest czadowo...

Zapodaję na szybko portrecik przed chwilą cyknięty.

SKRÓCIK

Kit poszedł za 8 stów a można już kupić za 600 więc nie żałuję...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Na podstawie tego portreciku raczej niewiele mozna powiedziec na temat nowego szkla. Co najwyzej na temat mozliwosci filtrow zmiekczajacych w Photoshopie
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Bardzo fajne, muszę się zastanowić, czy sobie takiego nie sprawić na początek (jak już bedę miał aparat). Jak jest z AF? Bo coś ostatnio dużo się pisało, że nienikonowskie obiektywy mają problemy ze współpracą z cyfrakami.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Al Bundy, tak jak pisze Lolas - może zaprezentuj oryginał? bez tykania w psie?
    A ogólnie gratauluje :P ja zbieram sobie na T90Di
    Jakon
    D 300s | N 18-105 | N 35/1.8 |
    |

Domyślnie

hej Al, a niby dlaczego kitem nie daloby sie owego portretu wykrzesać he...

skądinąd bardzo fajne zdjęcie...

Domyślnie

rafau, poniewaz kit ma wieksza glebie ostrosci...
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pooley
    rafau, poniewaz kit ma wieksza glebie ostrosci...
    Niekoniecznie. Poza tym ten "portret" nie ujawnia zadnych wspanialych cech obiektywu - powiem wiecej - ma bardzo dużo usterek - wiecej niz zalet (chociażby zaciemnienie na cześci prawej strony obrazu - jaki jest tego cel?).
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

ostrość
    hmm nie wydaje mi się żeby kit miał gorszą ostrość. Jak dla mnie przesiadka ma sens tylko dla światła nic poza tym. Jedna tamron jest wolniejszy i dlatego go nie zmienie bo zależy mi na szyybkim kicie. Plastyke kit też ma niezlą a przynajmniej wystarczającą jak na tą cenę. Jak ci nie było szkoda kasy to też się cieszę że wymieniłeś może zapodasz jakieś sample z różnicami to wtedy pogadamy.
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink
    Bardzo fajne, muszę się zastanowić, czy sobie takiego nie sprawić na początek (jak już bedę miał aparat). Jak jest z AF? Bo coś ostatnio dużo się pisało, że nienikonowskie obiektywy mają problemy ze współpracą z cyfrakami.
    AFS to nie jest ale ihmo nie jest ani wolny ani glosny - jest ok.

swoja drogą to jak sie popatrzy na ceny nówek na allegro 18-70 to sa to kwoty 1050-1099
    (mniej wiecej) a Tamrona mozna dorwac za 1200-1339 nowke. wiec za ta plastyke, bokeh i 2.8 mozna doplacic te pare groszy... oczywisci jezeli nie straszne wam wadliwe egzemplarze
    o ktorych czasem glosno...
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Al Bundy,
    Mozesz zapodac orginal tego zdjecia
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów