Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: xxxx

Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

1. chyba trochę przesadziłeś ze światłem na włosy..., no chyba, że takie było założenie.
    2. IMO betersza, ale ciąłbym więcej dołu.raczej dość więcej.

tak na mój gust...

trochę mało światła.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

1. Szkoda że światło obiło się od tła oraz że nie sa doświetlone oczy. Bardzo fajny, silny wzrok modela, ale szkoda, że kadr tego nie podkreśla. Za to za mocno na włosy poszło światło. Aj, model czad, troszkę do szczęścia tu mi brakuje, ale nie tak wiele.
    2. Kadr jest bardzo niedobry. Zdecydowanie lepszą wersję zaproponował nonnatus. I w takiej wersji to zdjęcie mi się podoba.

Domyślnie

Dziękuję za komentarze.
    Myślę, że jak na pierwszą w życiu próbę z człowiekiem w studio i błyskaczami to poszło mi całkiem nieżle.
    Na dodatek kabelek synchro nie łączył i musiałem ręką trzymać, a af tyż mam tylko manualny.
    No ale wyszło co widać- kiepskiej baletnicy przeszkadza.....

Co do cięcia to Wasza propozycja jest taka jak na 1 zdjeciu, a chciałem uniknąć identycznych kadrów..
    Ogólnie zamierzam się podciągnąć, pierwsze koty za płoty
    Zabawa była przednia, a model przyznacie- wyjątkowy
    Pozdrawiam.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

dla mnie lezy 1 ale pobawil bym sie kanalami
    Czasami deszcz mnie zleje, czasami slonce zpali, a co sie stanie jutro - o tym nie mysle wcale. Bo teraz juz wiem jak nie czynic dobra zlem... D70s

Uprawnienia umieszczania postów