Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ewa

Domyślnie Ewa

Witam,

zarzekałem się, że nie będę robić zdjęć, gdy świeci pełne słońce. Plener w 34 st. C, przy bezchmurnym niebie i w ogromnym słońcu... 3 wersje obróbki, 2 stylizacje bo sam nie wiem wciąż, która jest fajna...

1.

2.

3.

Domyślnie

Okiem totalnego laika najbardziej przemawia do mnie trójeczka. Za pozę modelki, kolorystykę która pasuje do silnego kontrastu z tłem i świetnie dobrany makijaż modelki do stylizacji. Oczywiście reszta też fajna ale ta 3 najbardziej, oczywiście jak na oko laika . A najbardziej zagrało wg. mnie to, że modelka trzyma sznurek (chyba) który wychodzi z prawego rogu kadru i prowadzi oczy niejako do dłoni, a ona z kolei do fajnego spojrzenia. Pozdrawiam.

Domyślnie

na jedynce brzydki cień na ręce, 2 ładna - chociaż nie wiem czy kadr odpowiedni, 3 - makijaż pasuje do kiecki, fotka bardzo fajna chociaż i tutaj linia ręki jakoś dziwnie wygląda - od pachy do łokcia leci cień i wygląda to jak jakaś plama?

przyjemnie się jednak całość ogląda!

wszystko okiem laika
    pozdrawiam
    Portfolio - http://www.czijzes.com / Nikon D90+MB-D80 / Nikkor 50 1.4 / Tokina 28-80 2.8 / SB-800

Domyślnie

2ka najładniejsza
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

1. Za ostre niefajne światło, modelka lepiej się prezentuje półproflem niż profilem.
    2. Najlepsze śwatło i tło, ale przeszkadza mi ręka, jakaś taka niezdecydowana.
    3. Na trójce przyjemna kolorystyka, ale przeszkadza mi łokieć i brak mi bliku w drugim oku.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

mi tez najbardziej podoba sie dwojka, ladnie oswietlona buzia i zadnych zbednych winiet, jak na trojce , moim zdaniem nie pasuje.

jedynka sama w sobie jest ladna ale pokazana kolo zdjecia nr 2 bardzo traci

Domyślnie

Dla mnie 1 i 2 Bomba. Jedynka najlepsza!
    skąd wyczasłeś takie fajne sznurki?

Domyślnie

Chyba 2.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

jak dla mnie 1 , chociaz wszystkie sa swietne
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Mi najbardziej podoba się 3 - moim zdaniem najbardziej ekspresyjna.
    S5Pro, N50/1.8, S10-20/4-5.6, T28-75/2.8, S70-200/2.8, SB-600, Lowepro 650AW, Tamrac Adventure 7

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów