Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Mój pierwszy raz....

Witajcie.
    Oto moje pierwsze zdjęcia na forum..
    Tematem jest oczywiście moja córka
    Dodam, że swojego nikonika mam dopiero od 3 tygodni więc proszę nie przesadzajcie
    1.2.3.4.

Domyślnie

1. Podoba mi się kadr, ale balans bieli leży niestety
    2. Coś w rodzaju sepii mi się nie podoba, mam wrażenie że generalnie niezbyt ostro jest.
    3. Szkoda rączek, i chyba trochę zbyt centralnie, generalnie chyba tutaj kolory są najbardziej neutralne.
    4. Tutaj kadr jest zdecydowanie zbyt centralny i chyba kolor ucieka w zielone.

Generalnie wydaje mi się że nad obróbka musisz popracować, choć wiem że na początku nie jest łatwo, to po jakimś czasie przynosi to naprawdę dobre efekty. Moja rada trenować nadal
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

No to się poprawiam

Do obróbki niestety używam PaintShopPro więc muszę troszkę pokombinować w ustawieniach.. A grafikiem to ja nie jestem

Pozdrawiam

Domyślnie

Co takie małe to zdjęcie? Nie dało się wiekszego?

Domyślnie

wg mnie nadal w zielone ucieka i nadal nieostre. I jeszcze dodam, że u mnie ziarno jakieś widać na większości. Jak masz ustawione ISO???
    D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800

Domyślnie

Witaj.
    ISO 400 - 1/125 - f5..
    Może jakieś sugestie...

Domyślnie

na zdjeciach z zewnatrz (na dworzu) , iso ustaw nizsze np 200 , mozesz zejsc rowniez z czasem do np 1/80 , a f na 3,5-4 , a balans bieli zmien na auto +3 dzieki temu powinno byc mniej zieleni , a wogole najlepiej rob w rawach, do obrobki polecam adobe lightroom, ja uzywam i chwale go sobie
    Pasja i praca
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Uprawnienia umieszczania postów