Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nikkor 18-70

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikkor 18-70

Witam wszystkich
    Chcialem spytac czy ktos moze reklamowal ten obiektyw w serwisie Nikon Polska w zwiazku z luzami jaki ten obiektyw posiada.Bo wlasnie sie zastanawiam czy tak nie zrobic i nie wiem czy jest sens go tam przeslac bo czy cos poradza oczywiscie obiektyw mam na gwarancji ale pomimo tych luzow bardzo dobrze sie spisuje.
    Pozdrawiam wszystkich
    Nikuś D80/ 50 f1,8D/18-55 VR/Tami 55-200

Domyślnie

Ten obiektyw z swojej natury ma luzy.
    Został tak bylejak zaprojektowany i wykonany.
    Nie wysyłaj do serwisu bo ci go odeślą i napiszą że wszystko jest OK.
    D200 | FM3a | C645

Domyślnie

Serwisowanie tego szkla ze wzgledu na luzy nie ma sensu. Powiedza Ci, ze albo wszytsko jest ok, albo, ze nabawil sie ich w toku zwyklej eksploatacji sprzetu i w niczym one nie przeszkadzaja (co zreszta jest prawda ). Ja mam malutkie luzy, ale nigdy mi to nie przeszkadzalo...
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Ja mam luzy od ponad 1,5 roku i żadnego wpływu na jakoś zdjęć póki co nie widzę.
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Domyślnie

Widze inne oznaczenia w obiektywie Nikkor 18-70. Czy wynikaja ze skrocenia nazwy czy maja one inne wlasciwosci.
    Mam na mysli Nikon Nikkor 18-70 mm AF-S DX IF-ED i 18-700 DX.
    Bede wdzieczna za opinie. Jesli to onne objektywy ktory dobrac do D80?
    Zapewne pytanie z cyklu durnych ale nie znam sie na oznaczeniach. Wasza odpowiedz bedzie mi bardzo pomocna.

Domyślnie

to jeden i ten sam obiektyw, ma luzy i to norma, możesz (jeśli chcesz) zniwelować te luzy sugerując się pomocą jaką udzielił nam Zbigniew, tu proszę: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=18463
    Wogóle się tym nie przejmuj, zdjęcia robi, więc cóż więcej chcieć
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaiks Zobacz posta
    Mam na mysli Nikon Nikkor 18-700 DX.
    ciekawe

ma ktos sample z tego szkla?
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

nie proponowałbym naprawiać luzów taśmą klejącą. może to spowodowac dalsze wycieranie się lastiku i większe luzy.
    dziś rozkręciłem swój obiektyw z powodu zacięcia się. po rozebraniu prawie do końca, dokręciłem luźne śruby w środku i klekotanie zmniejszyło sie o połowę.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Uprawnienia umieszczania postów