Szukaj
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
Przeczytaj ten artykuł:http://www.fotografuj.pl/Article/Panoramowanie/id/30
Mi pomogło:
2 daje radę, więc jest lepiej, co do stopki to S 70-300 demonem szybkości nie jestMoże czas pomyśleć nad czymś z AFS lub HSM?
Poważnie to poczekaj na opinie speców od rajdów.
a da rade cos zrobic z tym sprzetem ktory mam bo powiem szczerze ze planuje zakup 50mm w tej chwili i nic innego moze nie dac rady bo mnie zona zabije![]()
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
specem zadnym od panoramowania nie jestemale ja nie ustawiam przyslony, tylko czas, tryb S, zreguly miedzy 1/30 a 1/60 i wychodzi calkiem fajnie
Np:
tutaj 1/50, f7
d700
Dokladnie tak jak mowi Zuzus. Rob na S, to nie bedziesz mial problemow z ekspozycja, a reszta to wyczucie i duuuuzo cwiczen. Ja mniej wiecej wiem jak to robic... co z tego, jak mi nie wychodziwiec na razie cwicze. Przeczytaj ta stronke co Dyziek link wrzucil.
Zwroc uwage czy za szybko nie poruszasz reka za obiektem.Tak jak piter wyzej napisal rob na S ,a na przepaly moze sprobuj filtra neutralnie szarego.
Znawczynią od rajdów niestety nie jestem ale staram się trenować panoramowanie w miarę możliwości jak najczęściej. I tak jak pisali moi przedmówcy i autor artykułu z linka: AF ciagły, priorytet czasu i najtrudniejsza sprawa czyli poruszanie obiektywem w odpowiednim tempie - to trzeba wyćwiczyć, nie ma innego sposobu
Wg mnie najlepsze do nauki panoramowania są stałki - odpada odruch zmienienia ogniskowej, kiedy model się do nas gwałtownie przybliża. I tak rolę tele do sportu pełni u mnie najczesciej N85/1.8:
A tak radził sobie N50/1.8 na Prologu tegorocznego Rajdu Subaru:
Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...
Co do ostrości to już wiesz - trzeba trenować. Panoramować można właściwie wszystkim, nawet szkłem MF, więc sprzętem bym się na Twoim miejscu nie przejmował. Najważniejszy jest czas - zależny od prędkości obiektu i odległości od niego oraz ogniskowej obiektywu. Celuj w okolice 1/250 - 1/160 dla obiektywu 200mm. A co do przepałów - nooo niestety - tryb manual się kłania. Samochody mają tę przykrą właściwość, że mają jakieś odblaski, zapalone światła i tym podobne, niezwykle mylące dla światłomierza cudeńka, no i często są jaśniejsze niż reszta kadru - stąd przepały. Dlatego ustawiamy sobie tryb M, cykamy dwie - trzy fotki sprawdzające i hajda... Najgorsze, że trzeba sobie wyrobić odruch wprowadzania korekcji widząc biały/czarny samochód.![]()
Skontaktuj się z nami