Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie dylemat...Sigma 10-20 czy 30

ot tak jak wyżej, mam do wydania 2000 plnów...i ostre dumanie na co się zdecydować, z jednej strony super szeroko a z drugiej bardzo jasno...więc pytanie do bardziej doświadczonych kolegów posiadających takowe szkła...które będę częściej podpinał...? a tak dodam, że pstrykam wszystko co popadnie...może wyda się niektórym laickie pytanie ... a i na pewno ktoś powie ,że już było i szukajka..tak wiem..szukałem ale nie odpowiedziałem sobie co kupić...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Jak wszystko co popadnie, to masz juz 18-200... Jak potrzebujesz swiatła, to nie bierz sigmy, tylko coś od 2.8. Na taki szeroki kat trzeba już mieć pomysl i zacięcie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pienia Zobacz posta
    ot tak jak wyżej, mam do wydania 2000 plnów...i ostre dumanie na co się zdecydować, z jednej strony super szeroko a z drugiej bardzo jasno...więc pytanie do bardziej doświadczonych kolegów posiadających takowe szkła...które będę częściej podpinał...? a tak dodam, że pstrykam wszystko co popadnie...może wyda się niektórym laickie pytanie ... a i na pewno ktoś powie ,że już było i szukajka..tak wiem..szukałem ale nie odpowiedziałem sobie co kupić...
    No, popatrz na stopkę... zawsze coś tam mogę wybrać do różnych sytuacji... Zanim kupiłem S10-20, nie mogłem przez pół roku oderwać Tamrona od body.
    Po zakupie Sigmy: miesiąc jej poznawanie, potem powrót do Tamiego (dla sprawdzenia) i teraz znowu S10-20 króluje cały czas, bez przerwy. No, ale ja kocham landszafty ! Nie znam Twojego upodobania.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Dobrze mówi Wasilewk... trzeba wiedzieć, do czego szkło potrzebne... Portretu tym nie zrobisz...

Domyślnie

tak na prawdę mam (pewnie jak większość) mało czasu...praca...praca..9-cio miesięczny syn i kopę innych obowiazków, ale jak tylko mam czas lecę gdzieś z aparatem...dookoła Sanoka jest co focić...i tak pstrykam chyba w każdej kategorii jak na razie oprócz aktów...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Ostatecznie i tak sam musisz sobie odpowiedzieć czego bardziej ci potrzeba.
    Czy szerokiego, trochę ciemnego kąta (przy architekturze czy pejzażu nie ma to znaczenie)?
    Czy naprawdę jasnej, w pewnym sensie kultowej stałki?
    Ja akurat wybrałem sigmę 30/1,4 bo w zdjęciach, które robię bardziej mi się przydaje.
    Twoje priorytety mogą być jednak kompletnie inne, więc niełatwo coś tu doradzić
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Pstrykanie czyni mistrza... Nie każde zdjecie jest fotografią, każda fotografia ma coś ze zdjęcia, a już napewno z fotki...

Domyślnie

Patrząc na twoją stopkę i widząc, że masz 50/1.8 ( więc portret i na razie dziecko ) to jednak wybrałbym S10-20, ale to mój wybór, Ty musisz sam zdecydować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Dobrze mówi Wasilewk... trzeba wiedzieć, do czego szkło potrzebne... Portretu tym nie zrobisz...
    zrobisz, zrobisz
    szkla do róznych zastosowan, 30mm standard na dx, opcykasz tym węzszy landszaft, dalszy portret no i reporterke, 10-20 słuzy bardziej do zadan szpecjalnych

Domyślnie

a Tokina 11-16/2,8 nie wchodzi w grę ??
    D200/MB-D200 + S28/1,8 + S30/1,4 + N50/1,8 + T12-24/4 + S18-50/2,8 HSM + T28-70/2,6-2,8 + N24-120VR + N70-300VR + SB-800

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów