no właśnie i... co?
Witam wszystkich bardzo serdecznie (tak serdecznie w związku z tym że takie posty ciśnienie podnoszą - ale to zrozumiałe).
Przymierzam się do d80... (na nic więcej mnie nie stać) i zastanawiam się nad szkłami i tu Was proszę o poradę tylko nie odsyłajcie mnie do innych wątków, bo przejrzałem większość i mam całkowity zamęt w głowie. Postaram się maksymalnie sprecyzować swoje oczekiwania a więc...
1. Jestem amatorem, chyba że istnieje jakaś podklasa amatorszczyków to w niej bym się usadowił... dotychczas wyłącznie FinePix - dlatego przejście na d80 to już lot na księżyc... i nie chciałbym się zawieść
2. Fotografia: portrety (bez studia) i krajobraz (dokupiłbym coś do makro i tu też proszę o wskazówki)
3. Ręce mi się trzęsą (nie piję)oczywiście przesadzam, ale coś z VR byłoby wskazane - chyba że zobaczę cenę to usztywni mi się... ręka
4. Za komplet chciałbym wysupłać do 3000 - jasne że nie rozpusta, ale biedny student itd...
Bardzo będę "dźwięczny" za pomoc, jeśli w tej kwocie nic mądrego się nie da kupić, to powiedzcie co i mniej więcej za ile można nabyć, będę się starał jakąś kaskę dozbierać...
I już na koniec:
dwa słowa na temat tych szkieł:
- AF-S DX 18-135 MM f/3,5–5,6G IF E
- AF-S DX Zoom Nikkor 18-70 f3,5-4,5G IF-ED
- 18-55 mm F/3,5-5,6G AF-S VR DX
I jeszcze raz ślicznie dziękuję![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami