Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Sterowniki D300 XP

witam,
    Niby sprawa banalna, sam nie spodziewalem sie problemow a jednak...

zwykle uzywam czytnika CF ale ostatnio nie mialem do niego dostepu i probowalem zainstalowac i podlaczyc D300 do PC przez USB. I niestety zakonczylo sie to niepowodzeniem. Nie mam sterownikow na plycie (Nikon Software Suite) czy byla jakas inna plyta? W sterownikach sciagnietych ze strony NP tez komputer nie widzi sterownikow do D300 (coolpixy, d1 itp. nawet w opisie sterownikow na stronie NP nie ma w tam wyszczegolnionego D300, choc jest np D200).
    Generalnie po podlaczeniu D300 i uruchomienia Nikon Transfer komp nie widzi aparatu i oczywiscie fotek takze.
    Wydaje mi sie niemozliwe zebym robil cos zle, instalowalem juz wiele roznych cyfrowek i nie mialem problemow, choc bycmoze robie jakas glupote, lub nie robie jakiejs oczywistej rzeczy???

prosze o pomoc, czy ktos instalowal d300 pod XP, z plyty Nikon software Suite?

generalnie to podstawowym problemem jest ze nie wiem gdzie sa sterowniki pod XP do D300...

pozdr., Artur

Domyślnie

pod xp nie sa potrzebne sterowniki. ustawiasz w menu w aparacie odpowiedni rodzaj polaczenia podpinasz kablem do kompa i dziala.

Domyślnie

No tak - male sprostowanie
    Znalazlem w drzewku menadzera urzadzen ze d300 jest zainstalowany ))

ale Nikon Transfer (zaktualizowany) nadal nie widzi D300 a tym bardziej zdjec

Artur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ano Zobacz posta
    No tak - male sprostowanie
    Znalazlem w drzewku menadzera urzadzen ze d300 jest zainstalowany ))

ale Nikon Transfer (zaktualizowany) nadal nie widzi D300 a tym bardziej zdjec

Artur
    A widzisz D300 jako kolejny dysk ??
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Może sprawdź ustawienia USB w aparacie (MTP/PTP) i np. poziom baterii.
    Ostatnio edytowane przez pawel ; 10-07-2008 o 13:57

Domyślnie

Str. 225 instrukcji - ustawienie połączeń w aparacie ( wybór USB ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    A widzisz D300 jako kolejny dysk ??
    a powinienem (spodziewalem sie czegos tkiego jak w canonie 300D)??? nie nie mam dodatkowego dysku.

Nikon d300 zaczal mi sie pojawiac w NTransfer ale dopiero za 2-3 razem jak wlacze/wylacze D300 przy uruchomionym NT (ew jak wlacze/wylacze wtyczke USB).

Ale nadal zadnego zdjecia nie widze - czy powinny sie wyswietlic automatycznie czy po wcisnieciu start transfer (ale oczywiscie po wcisniecu start transfer nic sie nie dzieje)?

Moze to jakies uszkodzenie kabla USB...? generalnie z innych urzadzen USB korzystam bez problemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta

))))))))
    RTFM

dzieki )))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Może sprawdź ustawienia USB w aparacie (MTP/PTP) i np. poziom baterii.
    Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    zrobiłeś to co napisali powyżej?
    Zapewne masz żle ustawione połączenie w menu body.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

dzieki wszystkim za szybka pomoc teraz oczywiscie dziala szybko i blyskawicznie

spodziewalem sie pierwotnie, ze to sprzet "bardziej Plug and Play"

Uprawnienia umieszczania postów