jakby napisał szymony - pierwsze ostrzeżenie - wzrokowe - dla wiadomych dwóch osób. Nie nakręcajcie się.
Szukaj
jakby napisał szymony - pierwsze ostrzeżenie - wzrokowe - dla wiadomych dwóch osób. Nie nakręcajcie się.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
daltonizm.. to nie to samo co B&W
Chodzi o to .. ze ja nie widze roznicy miedzy podobnymi odcieniami. dlatego wlasnie... nie widze odbarwien fotek.
Jesli przyznalem .. ze rzeczywiscie moze i kolory nie takie ... to po co kolega "naj starszy" takie glupie uwagi rzuca?
interesuja mnie uwagi naprawde profesjonalnych fotografow.. ktory mimo wszystko czasem odwiedzają to forum.. a nie sprzętowych onanistów.
ot co...
www.trphoto.pl
D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek
teraz to troche za bardzo pojechales... i o ile w calej dyskusji nie bralem udzialu to teraz przegiales. Musze Cie zmartwic, ale na tym forum jest bardzo duzo amatorow, ktorzy maja doskonale wyczucie kadru, potrafia ocenic kompozycje, dac uwagi dotyczace kolorow, kontrastów itp a sami nie potrafia takich zdjec zrobic... bo sa amatorami. Czyli co.... jezeli nie chcesz ocen onanistow sprzetowych (bo np. wg Twojej kategoryzacji ja sie do nich zaliczam), to zabieraj zabawki i idz do innej piaskownicy.
Jestes strasznie butny i nie potrafisz przyjac krytyki. Nikt Cie tu nie obraza ani nie wysmiewa sie z Twojego daltonizmu. Podsumowujac zachowales sie jak gowniarz! I w odroznieniu do inych ja w tym watku juz glosu nie zabiore.
Nie wiem czemu się poczułeś... do bycia OS. Robisz świetne zdjęcia... regularnie wrzucasz...
Ja tu mowie o takich jak ten caly nonajakośtam ... co to wrzucil ze dwa razy jakies naprawde bardzo slabiutkie fotki.. a przez wiekszosc czasu trzaska monologi o wyższości szkła plastikowego nad plastikiem szklanym!
Jest "technikiem"... niech zostanie w swojej piaskownicy!
Butny i zbyt ambitny ? ... myśle że wciaż ZA MAŁO by osiagnąć wreszcie coś naprawde konkretnego w tym zawodzie! (wierz mi.. wiem o czym mówie)
nie zauważyliscie może czasem ze nie ma tu już ludzi ktorzy zakładali to forum? (nie liczac kilku niedobitków)
Myślę że jest kilka powodów... a tacy ludzie jak nonstop czy jak mu tam było... są powodem głównym!
Ab
www.trphoto.pl
D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek
no niestety wzrokowo nie wystarczyło, jest na piśmie.
nonnatus prosił by nie przekręcać mu nicka. Jakie robi fotki - nieistotne, ma prawo się odzywać, a jego pierwszy post z krytyką był wyważony, drugi mniej, ale nie był napisany bezpodstawnie.
PS
Jeśli masz kłopoty z odcieniami, to faktycznie powinieneś może skoncentrować się na fotografii czarno-białej. Tam będziesz miał pełną kontrolę nad materiałem który publikujesz. W przypadku koloru będziesz poddawany krytyce często słusznej. Zdjęcie ma się bronić samo, a nie dopiero po przeczytaniu podpisu "wykonane przez daltonistę". Chyba, że chcesz być traktowany ulgowo ze względu na swoją chorobę. A pewnie nie?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
w sumie... prawda!
www.trphoto.pl
Skontaktuj się z nami