Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

no to odpisze po prostu:
    warto, szybszy, mniej sie myli przy pomiarach , lepszy af, nie mam BF ani FF a z d 70 mialem ciagle. reszta opisana
    pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki
    no to odpisze po prostu:
    warto, szybszy, mniej sie myli przy pomiarach , lepszy af, nie mam BF ani FF a z d 70 mialem ciagle. reszta opisana
    pozdro
    W czym jest szybszy?
    Mniej się myli? Lepszy AF?
    Ja mam D70 i nie mam problemów z BF/FF
    Ostatni soft do D70 sprawił że niczym poza opisanymi wyżej "gadźetami" nie różni się od D70S - poza ceną oczywiście.

Nadal powtórzę: 1000 zł różnicy !@#
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Al Bundy, 1000 pln róznicy? - już nie można liczyć w ten sposób, bo jeśli dostaniesz nowe D70, to zwykle jest w cenie D70s, patrz: skąpiec.pl, kupujemy.pl; a jesli kupujesz z drugiej ręki, to tez ciężko 1000 taniej, skoro body D70s chodzi po ok 2700, to za 1700 D70 raczej nie dostaniesz, chyba, że w tragicznym stanie, bez gwarancji, z niezbadanym przebiegiem z alledrogo. warto oszczędzić 1000 pln? - moim zdaniem w ten sposób nie.

Domyślnie

Niestety zawsze tego typu pytania na forum pozostaja bez konkretnej odpowiedzi i nie ma sie co dziwic bo jak zwykle to bywa kazdy, wypowiada się nt sprzetu ktory posiada (czytaj kazdy chwali swoje).

Tak jak napisali poprzednicy D70 coraz trudniej znalezc, a jezeli jest, to wcale nie w tak duzo nizszej cenie (mam na myśli tylko i wyłącznie nowy aparat). Czy warto pokrywac koszt niewelkich roznic w obydwu aparatach? Mysle ze na to pytanie powinien odpowiedziec zasób portfela kupujacego. Aparat rózni sie przedewszystkim
    softem, zasilaniem (now bateria), 2" monitor LCD, poprawiony system AF (byc może wymiana samego softu w D70 również poprawia jego funkcjonalnośc- nie przeczę), poprawiona funkcjonalnośc lampy błyskowej oraz dodatkowe wejście na wężyk i tyle.

Mysle, że jezeli komus zależy na lepszym aparacie (czytaj nowszej wersji) i stac go na to, niech sobie go kupi, bo idąc droga ze nie warto placic dodatkowych X PLN za S mozna kupic D70, ale przeciez moze nie warto placic X PLN wiecej i kupic D50, a moze wogole nie wydawac kaski na D50 tylko kupic hybrydke za mniejsze pieniadze i tak mozna w nieskączoność, aż cos dostaniemy za darmo .

pozdrawiam

Domyślnie

Po co szukać coś czego już nie ma na runku Jak Ciebie nie stać na d70s to kup d50 i będziesz zadowolony i przez rok spał spokojnie z gwarancją w szufladzie.
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

Po co szukać coś czego już nie ma na runku Question Jak Ciebie nie stać na d70s to
    kup d50 i będziesz zadowolony i przez rok spał spokojnie z gwarancją w szufladzie.
    Po co? Dla wygody i własnej satysfakcji. Poleciłbym nawet d100, mimo ze NIE MA NA RYNKU, to jest dobrym i idealnie pasującym w rękach aparatem, ale nie o tym w tym poscie będzie...

Dajcie spokoj. Wiadomo, jesli masz kase to kup d70s, jesli masz troche mniej i obliczasz wszystko wielkim kalkulatorem(tak jak ja) to wybierz uzywane d70. Musisz tylko uważać. Starczy ci jeszcze na jakis lepszy obiektyw.
    Dla normalnego użytkownika te roznice naprawde nie mają większego znaczenia.
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

d100
    On jest gorszy w jakości zdjęć nawet od d50. Owszem może i ma pryzmat i lepiej się go trzyma choć d50 i tak dobrze leży w ręku ale reszte parametrów technicznych ma gorszych niestety.

[ Dodano: Sro 17 Maj, 2006 ]
    Dla normalnego użytkownika te roznice naprawde nie mają większego znaczenia
    O i z tym się zgadzam w 100% ale jednak gwarancja i nowy nieużywany sprzęt to inwestycja na dłużje niż stary korpus bez gwarancji .

A poza tym inwestuj w szkłą a puszkę pewnie i tak kiedyś zmienisz bo postęp korpusów idze do przodu w takim tempie że za dwa lata nawet d70s bedzię gorszy parametrami od tanich korpusów przyszłości. Szkłą ci zostaną na długo bo w optyce to już niewiele da się przeskoczyć prawa fizyki nie pozwalają na to.
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez King
    Szkłą ci zostaną na długo bo w optyce to już niewiele da się przeskoczyć prawa fizyki nie pozwalają na to.
    W fizycie nic sie nie zmieni ale w konstrukcji obiektywów napewno...

Wyczajcie projekty obiektywów NASA co zamiast szkła jest ciecz Na discovery było hehehe
    Ja sobie taki kupie jak znajde kupca na uzywaną nerke i lekko przepalone płuco
    Choc cos czuje ze i tak bede musiał dociułać

Pozdrawiam forumowiczów !!
    Crio lk.JHollow

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów