Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Asia w kwadracie

Jak koledzy sugerowali kwadracik to spłodziłam coś takiego-może być?
    MADZIULISKO
    NIKON D200+NIKKOR ,TAMRON 28-75 f/2.8,NIKKOR AF 50mm 1:1.8D,sb 600

Domyślnie

hmm, fajne ze kwadrat . Fajnie ze dopracowane. Nie wiem tylko jak ustosunkowac sie to tego, ze widac gdzie koncza sie sztuczne rzesy i to zwraca uwage.... Nie wiem tez czy ten blask taki mocny to dobrze czy nie

Domyślnie

Całkiem ładne. Ale... zawsze jest jakieś "ale". Oczka - coś tu się popsuło - wydaje mi się, że to kwestia zarówno ostrości (którą widzę wyraźnie ustawioną na siateczce - może po wyostrzaniu tak wyszło), jak i obróbki lub światła. Bo białe białka bardzo biją bielą białek Jakieś drobne plamki w dolnej partii zdjęcia można by wystemplować. Troszkę też nie pasuje mi takie pokazanie ust. Dolna warga zrobiła się duża, do tego styk warg jakby sklejony, nie oddzielony.

Może jestem dziwny, ale najbardziej z całego tego zdjęcia podoba mi się ucho modelki. Jako oddzielna część zupełnie. Tuż poza głębią ostrości, z delikatnym szumem, cieniami podkreślającymi przestrzenność. Bez świecących elementów. Nic tylko odciąć i wstawiac do innych zdjęć

Kadr niezły, ale trochę niefortunne to cięcie motywu (kwiatowego?) na kapelusiku. Dziwny sposób doklejenia rzęs, z gwałtownym przejściem długości.

Domyślnie

dyskusje w tym wątku - na temat sposobu komentowania zdjęć wydzieliłem na prośbę Madziuliska tu: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64812
    proszę tu tylko o zdjęciu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja bym się nie czepiał, jedynie te białka dają po oczach, u Ciebie Madziu nie widziałem tego, rozjaśniłaś je, czy taki ślepy byłem?
    Pozdrówka Jacek ....

Domyślnie

Acha, tak ogólnie to fajne zdjęcie, poprawne światło - chyba lepsze niż zwykle. Coraz mniej brakuje do pracy bardzo dobrej, ale wciąż kuleje obróbka, według mnie.

ruqasz
    Gość

Domyślnie

brr. jakie brr światło. kurcze dziwczyne po okno i próbować albo na dwór i działać. o.

Domyślnie

Mi się podoba, ale faktycznie cos z rzęsami nie tak, w połowie oka długie a w drugiej połowie amputowane rzęsy.
    D70s

Domyślnie

mnie sie super podoba - kadr bomba. O rzesach wiesz...
    ikr

Domyślnie

ladne oczka
    D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów