Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Mój wujek miał identyczny problem z D50. Na manualu ok (ale trzeba było ręcznie dobierać parametry), na TTL niby błyskał, ale zdjęcia ciemne. Po kilku testach okazało się, że lampa potrafi błysnąć tylko raz (w TTL błysk pomiarowy), a drugiego - właściwego - błysku już nie ma. Okazało się, że aparat jest uszkodzony, tylko dziwna sprawa, bo w serwisie powiedzieli, że był uszkodzony układ wyzwalania lampy (chyba) i że nie mogło się to zrobić samo. Tylko rzecz w tym, że ja byłem obecny przy tym "uszkadzaniu" i wyglądało to tak, że wujek zrobił parę zdjęć z lampą - były ok, odłożył aparat, jakieś pół godziny później ja go wziąłem i też próbowałem zrobić zdjęcie z lampą, ale było już ciemne. Nie wydarzyło się nic, żadne stuknięcie aparatem, czy coś, co by mogło to spowodować. Po prostu nagle się zepsuło samo z siebie.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

żeby nie było zakupiłem SB-400.. wolałbym oczywiście SB-600 i jak na razie lampa współpracuje idealnie z TTL-em takze jestem zadowolony a z funkcjonalności lampy sami wiecie.. ale Sb-400 kupilem nową za 160zl

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez looko Zobacz posta
    żeby nie było zakupiłem SB-400.. wolałbym oczywiście SB-600 i jak na razie lampa współpracuje idealnie z TTL-em takze jestem zadowolony a z funkcjonalności lampy sami wiecie.. ale Sb-400 kupilem nową za 160zl
    I dobrze zrobiłeś. Jako (dużo lepszy) zamiennik dla lampy wbudowanej SB-400 nadaje się idealnie. I to za jedyne 160zł. Gdybyś wysłał aparat do serwisu to (pomijając czekanie) koszt byłby taki sam albo i większy. I po co?

P.S. Jak znajdę w normalnym sklepie (z wystawą, sprzedawcą i ladą) SB-400 za 160zł to chyba sobie kupię - z nudów Zwykle robiąc zdjęcia na ulicy noszę w torbie sam aparat. A tak wrzucę do kieszonki małą lampkę zewnętrzną.

pebees
    Gość

Domyślnie

A u mnie w dypincdziesiont lampa działa dobrze... co jest grane?

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    A u mnie w dypincdziesiont lampa działa dobrze... co jest grane?
    Nic specjalnego: znana od dawna przypadłość części D50-tek czyli kłopoty z wbudowaną lampą.

Domyślnie

A ja sobie chwalę lampę w D50 (odpukać). Jak na razie nic nie zawodzi. Używam jej dość często i zawsze uważałem i dalej uważam, że jak na wbudowany błyskacz jest bardzo dobra. Co prawda razem z peebesem mamy D50 sprzed ponad dwóch lat. Może na początku produkcji bardziej się starali
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów