Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Ewcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    a cos ty jej z oczami zrobil??? wyglada jak zombie :/

To ewidentnie próba fotografii studyjnej a powiem szczerze nie wyobrażam sobie studia z oknami zamiast parasolek...
    TUTAJ masz przykaldy fotografii studyjnej przy zastanym swietle .. od tej pani wielu znas mogloby sie uczyc .. zarowno operowania swiatlem jak i spojrzenia na kobiety .. i nie opowiadaj bzdur ze zastane to tylko kwiatki bo sie az siekiera sie w piwnicy przesuwa
    REWELACJA przez DUŻE R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    TUTAJ masz przykaldy fotografii studyjnej przy zastanym swietle .. od tej pani wielu znas mogloby sie uczyc .. zarowno operowania swiatlem jak i spojrzenia na kobiety .. i nie opowiadaj bzdur ze zastane to tylko kwiatki bo sie az siekiera sie w piwnicy przesuwa
    sailor - to co pokazałeś w linku to umiejętne operowanie światłem. Zdażają się foty przy oknie ale większość to już sztuczne oświetlenie. Nie pisałem nic o świetle zastanym a o oświetleniu jako takim. Odpisałem klientowi wyżej który pisał że nic nie zastąpi światła zastanego. To uważam za bzdurę a nie to że nie można stworzyć fajengo portretu bez flesha. Powyższe foty wykonano przy lampie walonej w sufit - i to trzeba naprawić - nie widzisz tego mistrzu?

Pytanie mam w takim razie: co uważasz za światło zastane? O ile mi wiadomo jest to brak oświetlenia sztucznego a zarówno na powyższych zdjęciach jak i większości fotek tej pani z linka z takim mamy do czynienia...No chyba że setka zdjęć o podobnym motywie ze zmieniającą się jedynie pozą uważasz za mistrzostwo świata.

Każdy ma inny pogląd na operowanie światłem i nie mam nic przeciwko światełku słonecznemu. Żeby je jednak umiejętnie wykożystać trzeba być nie lada mistrzem a wybacz - takiego tu na forum nie widziałem. Widziałem natowmiast masę fajnych zdjęć robionych z użyciem światła sztucznego...

To co dla Ciebie i widzę również volvo jest rewelacją mnie zupełnie się nie podoba. Ot powtarzające się motywy i brak pomysłu. Jedyne co jest fajne to klimat ale on też nudzi po pewnym czasie...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

sailor
    Gość

Domyślnie

Odpisałem klientowi wyżej który pisał że nic nie zastąpi światła zastanego. To uważam za bzdurę a nie to że nie można stworzyć fajengo portretu bez flesha
    coz .. ja sie z nim akurat zgodze

nie mam nic przeciwko światełku słonecznemu
    ja tez nie .. tym bardziej ze dzieki niemu mozna na przyklad osiagnac cos takiego

O ile mi wiadomo jest to brak oświetlenia sztucznego a zarówno na powyższych zdjęciach jak i większości fotek tej pani z linka z takim mamy do czynienia.
    na zadnym ze zdjec Gosi nie ma swiatla sztucznego .. z prostego powodu .. nie posiada takowego jest tylko umiejetne operowanie swiatlem okiennym i blenda

To co dla Ciebie i widzę również volvo jest rewelacją mnie zupełnie się nie podoba. Ot powtarzające się motywy i brak pomysłu.
    zycze zarowno Tobie jak i sobie a takze wielu inym forumowiczom takiego braku pomyslow .. szczerze .. bo ja osobiscie bardzo dawno nie spotkalem kogos tak delikatnie i intymnie fotografujacego.

Domyślnie

To co pokazałeś zrobiono bez flesha ?????????? W oczach wyraźnie go widać, podobnie na ustach...

Muszę się zapisać na warsztaty foto studyjnego bo już mnie zaczyna to wk...
    Al "CAPONE" Bundy

sailor
    Gość

Domyślnie

Al .. ja nie jestem przeciwnikiem swiatla sztucznego a wrecz przeciwnie .. ale pomysl chwilke .. ze masz do dyspozycji duze i ladne lustro .. ktorym mozna doswietlic modelke .. co odbije sie w oczach jesli slonce swieci ostro na lustro .. faktem jest ze idealnie taki sam efekt mozna uzyskac dopalajac swiatlo sloneczne sb-800 , ale co zrobic jesli np padly baterie?

tak wiec reasumujac ... te same efekty mozna osiagnac roznymi drogami .. liczy sie efekt koncowy .. a to czy uzyjemy do tego blendy zarowki czy nowego elinchrome'a jest kwestia drugorzedna. sam posadziles zdjecia Gosi o swiatlo studyjne .. mimo ze go tam nie ma

Domyślnie

OK. Może masz rację - kończę i kapituluję
    Al "CAPONE" Bundy

nin
    Gość

Domyślnie

Al Bundy, mi chodzilo bardziej o mysl Antona Corbijna (mojego idola) "tylko swiatlo zastane i nie uzywac statywu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nin
    Al Bundy, mi chodzilo bardziej o mysl Antona Corbijna (mojego idola) "tylko swiatlo zastane i nie uzywac statywu"
    Trzeba było do mnie prosto bo ja prosty chłop jestem
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

"a cos ty jej z oczami zrobil???"

Jak to co? napromieniowal
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów