Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Ewcia...

Domyślnie

Sting ja też proszę o wskazówki jak sobie z tym radzić. Wiem że to pewnie dla Ciebie lamerskie pytanie ale proszę o wyrozumiałość
    Pozdrawiam
    D70, N 18-70, N70-200 2.8 VR, 50 1.8, S 70-300 APO SM2, SB-800, LowePro Nova 5AW

Domyślnie

Levels. Suwak odpowiedzialny za swiatla. A w tych zdjeciach to po prostu kwestia przyslony... Na moje o 2, 3 dzialki za wysoko.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

mam wrażenie jak byś używał jednego źródła światła... musisz nim bardziej operować!

po za tym kadrowanie masz kiepskie ... patrząc na fotki np. nr 1, 2 i 5 mam wrażenie jak by modelka pochylała sztucznie głowę bo nie mieści Ci sie w kadrze... nie bój sięściąć kadrem grzywkę, czasem jest to konieczne by uzyskać ładny portret - przydało by sięw fotce nr 3

Domyślnie

Mimo wszystko taka poprawa naświetlenia modeli podnosi również jasność tła. Nie zawsze jest to porządane...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy
    Mimo wszystko taka poprawa naświetlenia modeli podnosi również jasność tła. Nie zawsze jest to porządane...
    To wtedy sie fotografuje na ciemniejszym tle.
    Poza tym korekte mozna wprowadzic miejscowo -- do tego przeciez służą narzedzia selekcji.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Cytat Zamieszczone przez Al Bundy
    To wtedy sie fotografuje na ciemniejszym tle.
    Poza tym korekte mozna wprowadzic miejscowo -- do tego przeciez służą narzedzia selekcji.
    Oczywiście masz rację. Jednak odkąd tu zaglądam za każdym razem jestem ganiony za PSucie fotek - zaczynam czaić że faktycznie im mniej PSa tym lepiej...
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Macia recję - im mniej PSa tym lepiej co nie znaczy ze nie należy go używać wogóle. Ja traktuję to narzędzie jako deskę ratunku kiedy coś popsuję robiąc fotkę . Pozdrawiam
    Pozdrawiam
    D70, N 18-70, N70-200 2.8 VR, 50 1.8, S 70-300 APO SM2, SB-800, LowePro Nova 5AW

Domyślnie

Pobawiłem się i ja - mam nadzieję że się nie złościsz...

Al "CAPONE" Bundy

nin
    Gość

Domyślnie

Al Bundy, nie wydaje Ci sie ze ta pani swieci jak 100W zarowka ?

sailor
    Gość

Domyślnie

a cos ty jej z oczami zrobil??? wyglada jak zombie :/

To ewidentnie próba fotografii studyjnej a powiem szczerze nie wyobrażam sobie studia z oknami zamiast parasolek...
    TUTAJ masz przykaldy fotografii studyjnej przy zastanym swietle .. od tej pani wielu znas mogloby sie uczyc .. zarowno operowania swiatlem jak i spojrzenia na kobiety .. i nie opowiadaj bzdur ze zastane to tylko kwiatki bo sie az siekiera sie w piwnicy przesuwa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów