Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekzi Zobacz posta
    Witam

Mialem sam do czynienia z 2 d80 i 1d200 w ktorch są notoryczne problemy z autofokusem ff/bf. Jestem na to uczulony. Wiem, że inni też mają takie problemy a serwis Nikona nie jest w stanie tego zrobić. Między innymi kupiłem dla siebie starego poczciwego d50 i po problemie ff/bf. D80 bym sobie nie kupił, a tym bardziej jeżeli zamierza się korzystać z kilku szkieł.
    Uprasza sie o nie szerzenie demagogii. Jak dwa korpusy mialy problemy z prawidlowym ostrzeniem to od razu wszystkie puszki modelu D80 maja? Juz nie bede mowil o D200 bo to juz jest w ogole smieszne, ze majac jedna puszke tego modelu mowisz takie glupoty. Ja jakos mam kilka szkiel i z zadnym z nich problemu nie ma. Smiesza mnie takie tezy.
    Zreszta nie wpadles na to, ze wina moze byc po stronie szkiel jak zasugerowal Dx2?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Nigdy nie uwierze, że przy N50 1,8 i puszce d80 będziesz miał praktycznie 100%powtarzalność. Zrób test wyostrz na coś i się odsuń/przysuń jakieś 2 cm ciałem a zobaczysz, że w wielu przypadkach nawet ci ostrość nie drgnie.

Domyślnie

Jeszcze zapomniałem. Widzę, że masz SB800 i N18-70 nie zauważyłeś nigdy, że zupełnie inaczej ostrzy bez lampy a inaczej ze wspomaganiem z lampy. Chyba tak nie powinno być. W d50 czy d70s jakoś tego nie zauważyłem. A przeciż odległość do obiektu przelicza aparat.

Domyślnie

Widzę że kolega tomekzi na siłę próbuje udowodnić wyższość D50 nad D80 i D200... aż strach pomyśleć o ile gorszy od D50 mógłby okazać się D3 po Twoich testach

Domyślnie

Nigdy nie uwierze, że przy N50 1,8 i puszce d80 będziesz miał praktycznie 100%powtarzalność.
    Zaden aparat na swiecie + szklo nie bedzie mial 100% powtarzalnosci. Nawet D3 z 24-70 moze sie pomylic czasem.

Zrób test wyostrz na coś i się odsuń/przysuń jakieś 2 cm ciałem a zobaczysz, że w wielu przypadkach nawet ci ostrość nie drgnie.
    Pokusilem sie o ten test i niestety Cie rozczaruje, za kazdym razem aparat poprawia ostrosc.

Widzę, że masz SB800 i N18-70 nie zauważyłeś nigdy, że zupełnie inaczej ostrzy bez lampy a inaczej ze wspomaganiem z lampy. Chyba tak nie powinno być.
    To chyba logiczne, ze inaczej ostrzy jak jest ciemno i dziala tylko wspomaganie z lampy blyskowej, niz jak sa normalne warunki do fotografowania. Ja jestem bardzo zadowolony z AF-Sa w 18-70 dziala bardzo sprawnie.
    Z mojej strony to tyle, nie bede wdawal sie w bezproduktywna polemike, bo nie ma sensu robic wielkiego OT z ktorego i tak nic nie wyniknie
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

mam d40x + nikon 18-135 i mam problem taki też że AF siadło. Prawdopodobnie silnik ale serwis na odległość nic nie chce powiedzieć ani sugerować. Nie podają też ceny naprawy - mówią że po ekspertyzie cholera gwarancji nie ma i będzie trzebazabulić za naprawę... słychać czasem jakieś trzaski, skrzypienia... może to piasek ?!...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów