Szukaj
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Klimatyczne, chociaż bardziej przypomina zachód słońca. I troszkę brak szczegółów w cieniu w dolnej części zdjęcia...
D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com
Wlasnie mam z tym dylemat (pobliskie cienie). Jest tylko jednolita trawa widziana ze sporej odleglosci. Mozna to wyciagnac, ale sztucznie bedzie i jednolicie.
Odnosnie tego, co przypomina, to raczej wschody sa zamglone. Ujecie wykonane kilkanascie minut przed "porankiem"
(zamieszczonym wczesniej w tym: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64321 watku).
seek & destroy
Ładnie,a nawet b.ładnie mimo tych ciemności w LD...
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów - próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?![]()
"A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów"
I pomyslec, ze czesto bywam posadzony o odwrotne dzialania... (z reszta czasem slusznie) .
Inna sprawa, ze jade na adobe i dodatnie korekty sa wrecz obowiazkowe.
"próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?"
A jak myslisz...?![]()
seek & destroy
To było pytanie retoryczne![]()
jest bardzo dobre ,swietna kolorystyka odbić w wodzie ,płynne przejscia na niebie gyby nie LD fota byłaby topowa
ale i tak jest ok
pozdrawiam![]()
Myślę, że Ci się udało...
Nice...
"A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów - próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?"
Domyslam sie, jest to jednak przy okazji informacja dla osob mniej zorientowanych w suwaczkach.
Piotrek, Janusz:
Mi nadal cos tu nie pasuje. O ile sprawa ciemnego dolu jest nieco dyskusyjna, gdyz zalezy od sposobu postrzegania, to mocniej drazni mnie jakis inny motyw. Nie jestem tylko pewien, jaki. Moze ciachnac ciemnosc na dole na drugim wypuscie (po prawej) liczac od gory?
Sprobuje uzasadnic ciemnosc. Poswiata na niebie, nawet przy samym sloncu jest stosunkowo mala i dosc szybko sie sciemnia. Takie zamglone "polslonce" nie moze dobitnie wydobyc faktury trawy schowanej w cieniu drzew. Rozjasnienie lokalne zabiloby naturalnosc (chociaz mogloby zapewne przyjemniej wygladac), a globalne, to okropna mdlosc (tak jednak tam nie bylo).
seek & destroy
Skontaktuj się z nami