Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Wschodzik

Domyślnie Wschodzik

seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Klimatyczne, chociaż bardziej przypomina zachód słońca. I troszkę brak szczegółów w cieniu w dolnej części zdjęcia...
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Domyślnie

Wlasnie mam z tym dylemat (pobliskie cienie). Jest tylko jednolita trawa widziana ze sporej odleglosci. Mozna to wyciagnac, ale sztucznie bedzie i jednolicie.

Odnosnie tego, co przypomina, to raczej wschody sa zamglone. Ujecie wykonane kilkanascie minut przed "porankiem"
    (zamieszczonym wczesniej w tym: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64321 watku).
    seek & destroy

Domyślnie

Ładnie,a nawet b.ładnie mimo tych ciemności w LD...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów - próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?

Domyślnie

"A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów"

I pomyslec, ze czesto bywam posadzony o odwrotne dzialania... (z reszta czasem slusznie) .
    Inna sprawa, ze jade na adobe i dodatnie korekty sa wrecz obowiazkowe.

"próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?"

A jak myslisz...?
    seek & destroy

Domyślnie

To było pytanie retoryczne

Domyślnie

jest bardzo dobre ,swietna kolorystyka odbić w wodzie ,płynne przejscia na niebie gyby nie LD fota byłaby topowa
    ale i tak jest ok

pozdrawiam

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Myślę, że Ci się udało...

Nice...

Domyślnie

"A mi wydaje się troszkę wyprane z kolorów - próbowałeś pobawić sie suwakiem saturacji?"

Domyslam sie , jest to jednak przy okazji informacja dla osob mniej zorientowanych w suwaczkach.

Piotrek, Janusz:
    Mi nadal cos tu nie pasuje. O ile sprawa ciemnego dolu jest nieco dyskusyjna, gdyz zalezy od sposobu postrzegania, to mocniej drazni mnie jakis inny motyw. Nie jestem tylko pewien, jaki. Moze ciachnac ciemnosc na dole na drugim wypuscie (po prawej) liczac od gory?

Sprobuje uzasadnic ciemnosc. Poswiata na niebie, nawet przy samym sloncu jest stosunkowo mala i dosc szybko sie sciemnia. Takie zamglone "polslonce" nie moze dobitnie wydobyc faktury trawy schowanej w cieniu drzew. Rozjasnienie lokalne zabiloby naturalnosc (chociaz mogloby zapewne przyjemniej wygladac), a globalne, to okropna mdlosc (tak jednak tam nie bylo ).
    seek & destroy

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów