Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Domyślnie

nie jest analizowany przebieg promienia światła, tylko drgania. podniesienie lustra nie powoduje przerwanie pracy systemu VR. powinno być dobrze.

Chyba, że kilka klapnięc lustrem i migawką tez daje drgania z którymi VR przestaje sobie radzić? ale to niska częstotliwośc, nie powinno.

pytanie co z ewentualnym przeastrzaniem, ale chyba też nie szkodzi. Tu bym się martwił o AF czy sobie poradzi, a nie VR.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z, chyba trochę bez sensu powieliłeś ten wątek w innym dziale. Może lepiej byłoby mieć wszstko w jednym miejscu.

Tam dałem linka, dam i tu. Tu jest opis i symulacja działania VR Nikona.

http://www.nikon.co.jp/main/eng/port...vr_e/index.htm

Warto się zapoznać.
    Jacek

Domyślnie

tak, zamieszałem, nie zwrócilem uwagi, ze jestem w dziale dslr, a nie obiektywy a teraz nie umiem zmienić działu. tam dałem linka tu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

może jest tu tzw. moderator ? to prosba o połaczenie watków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK
    Smurf, a wiesz co to jest priorytet ostrości i priorytet migawki? Jak ustawisz w menu priorytet ostrości, to aparat nie zrobi zdjęcia, jeśli w nastawionym punkcie AF nie stwierdzi ostrości. Taki drobiazg, a cieszy. Ale jak ustawisz priorytet migawki, to będzie trzaskał foty jedna za drugą, niezależnie od tego, czy będzie ostro, czy nie.

No i jest jeszcze pierścień ustawiania ostrości i przyciski blokowania ostrości umieszczone na obiektywie. Za pomocą tego pierścienia można przeostrzyć niezależnie od body, nawet już po wyostrzeniu przez body. Czasem można to zrobić przypadkowo - sam to kiedyś sprawdziłem na własnej skórze. Zdjęcie wtedy ostre być nie musi - powiem więcej ostre nie będzie. To taka dodatkowa cecha obiektywów z silnikami.
    Tylko co to ma wspolnego z VR?
    Ja napisałem że VR nie blokuje możliwości wyzwolenia migawki, a ma sie to priorytetu ostrości i priorytetu migawki oraz mozliwości ręcznego przeostrzania w obiektywach AF-S jak piernik do wiatraka.
    Chyba nie calkiem zrozumialeś co napisałem.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

JK,

Dobrze się czujesz? Takie teksty o nauce czytania instrukcji to sobie zostaw dla najbliższych.
    Gdybyś miał choć odrobinę większa wyobraźnię i przynajmniej umiarkowane poczucie humoru, to może byś wyczaił, że to ironiczny żart, smutasie. Dałeś się wsadzić na lewe sanki, hehehe...

Pozdrawiam

Domyślnie

Vadim, dobra mina do złej gry. EOT
    Jacek

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów