Szukaj
"z założenia wyszedłem że wiesz"
Szukalem miejsca, ktore wypatrzylem sobie na mapie (wzniesienia, ktore wystaje ok. 55m nad poziom sasiadujacego jeziora, co nie w kazdym regionie nalezy do czestych zjawisk) w poszukiwaniu ciekawego krajobrazu. Droga daleka i slabo przejezdna, a dzien krotki (w sensie ilosci czasu, bo dosc dlugo jest jasno) i pojazd bezsilnikowy. Do tego dochodzilo dokladniejsze zapoznanie sie z terenem. Blisko celu podrozy zastalem taki widok i "cos mi sie w nim spodobalo" w zastanej wersji. Nie obiecywal cudow w innych warunkach.
Wasze komentarze panowie (obydwaj), jak najbardziej sluszne, tylko...
Czytaliscie, co napisalem przed wami?
Smarowanie kolejny raz tego samego moze w takiej sytuacji wydac sie co najmniej dziwnestad moje uwagi.
Niestety widok na jeziorko jest tylko taki:
Udalo mi sie spojrzec "odgornie" tylko z ok. 30m. Cala okolica porosnieta lasem, a szkoda, bo jesienia moze tu byc cudnie, bajecznie i kolorowo.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
kurcze seeker, moge cie troche opier.....?
Podejmujesz rozne wysiłki, szlajasz sie tam, gdzie normalni ludzie nawet psa by nie wypuscili, robisz ładne widoczki...i jednoczesnie psujesz cały efekt takim płaskim jpgiem, który wygląda jakby go ciocia pstrykneła Nokią...
Juz pal licho poludniowe swiatło...przyciemnijżesz niebo, wydobądź szczegóły dołu, rozjasnij, pokaż kolory...
I'm not always right, but I'm never wrong...
a mi się to pierwsze zdjęcie podoba. znaczy się coś mnie w nim zaintrygowało. technicznie to nie zastanawiam się, chodzi mi tylko o grafikę tych pni.
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Takie cuda, to po bardziej konkretnej sesji. Jak wspomnialem, szukalem na razie tego miejsca. 2 zdjecie jest tylko dowodem wypowiedzi n.t. 1. Material tylko pogladowo-krajoznawczy, na wlasny uzytek.
Za to poziomka cyknieta po drugiej (dalszej z reszta) stronie tego jeziora, wydaje mi sie ciekawsza:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=63996
Smacznego![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami