Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Sloneczny las

Oszczędny w słowach Awatar albertnowicki
    Miasto
    Września i Poznań, trochę tu trochę tam ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "mały komentarz - tak dla przypomnienia oczywistości. Poza zdjęciami typu "EDEN" lub mglisto-deszczowo overcastowymi, dla fotografa krajobrazu martwa pora to od 1h po wschodzie słońca do na ogół 1,5h przed zachodem słońca, tak zaobserwowałem z praktyki."

I jestes Camrak swiecie przekonany, ze o tym nie wiem...? - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64321

No wiesz kolego, wiesz ta druga praca z tą mgłą to mistrzostwo świata
    A ta tutaj to jakby od kogoś innego pochodziła
    Ale spoko nie zawsze się udaje uchwycić to co nasze oczeta widzą...
    Albert
    www.albertfoto.pl
    D610, SB-910 oraz parę różnych słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "mały komentarz - tak dla przypomnienia oczywistości. Poza zdjęciami typu "EDEN" lub mglisto-deszczowo overcastowymi, dla fotografa krajobrazu martwa pora to od 1h po wschodzie słońca do na ogół 1,5h przed zachodem słońca, tak zaobserwowałem z praktyki."

I jestes Camrak swiecie przekonany, ze o tym nie wiem...? - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64321

Przeczytaj uważnie mój wpis - z założenia wyszedłem że wiesz ... tylko przy komentowanym tu zdjęciu powiedzmy że popadło to w zapomnienie
    Peace and love
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Oszczędny w słowach Awatar albertnowicki
    Miasto
    Września i Poznań, trochę tu trochę tam ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camrak Zobacz posta
    Przeczytaj uważnie mój wpis - z założenia wyszedłem że wiesz ... tylko przy komentowanym tu zdjęciu powiedzmy że popadło to w zapomnienie
    Peace and love

hehe, se jeszcze chłopaki po buziaku wyślijcie i pasuje i będzie git Seeker po prostu miał gorszy dzien z tym zdjeciem
    Albert
    www.albertfoto.pl
    D610, SB-910 oraz parę różnych słoików

Domyślnie

"z założenia wyszedłem że wiesz"

Szukalem miejsca, ktore wypatrzylem sobie na mapie (wzniesienia, ktore wystaje ok. 55m nad poziom sasiadujacego jeziora, co nie w kazdym regionie nalezy do czestych zjawisk) w poszukiwaniu ciekawego krajobrazu. Droga daleka i slabo przejezdna, a dzien krotki (w sensie ilosci czasu, bo dosc dlugo jest jasno) i pojazd bezsilnikowy. Do tego dochodzilo dokladniejsze zapoznanie sie z terenem. Blisko celu podrozy zastalem taki widok i "cos mi sie w nim spodobalo" w zastanej wersji. Nie obiecywal cudow w innych warunkach .

Wasze komentarze panowie (obydwaj), jak najbardziej sluszne, tylko...
    Czytaliscie, co napisalem przed wami?
    Smarowanie kolejny raz tego samego moze w takiej sytuacji wydac sie co najmniej dziwne stad moje uwagi.

Niestety widok na jeziorko jest tylko taki:
    Udalo mi sie spojrzec "odgornie" tylko z ok. 30m. Cala okolica porosnieta lasem, a szkoda, bo jesienia moze tu byc cudnie, bajecznie i kolorowo.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

kurcze seeker, moge cie troche opier.....?
    Podejmujesz rozne wysiłki, szlajasz sie tam, gdzie normalni ludzie nawet psa by nie wypuscili , robisz ładne widoczki...i jednoczesnie psujesz cały efekt takim płaskim jpgiem, który wygląda jakby go ciocia pstrykneła Nokią...

Juz pal licho poludniowe swiatło...przyciemnijżesz niebo, wydobądź szczegóły dołu, rozjasnij, pokaż kolory...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

a mi się to pierwsze zdjęcie podoba. znaczy się coś mnie w nim zaintrygowało. technicznie to nie zastanawiam się, chodzi mi tylko o grafikę tych pni.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Takie cuda, to po bardziej konkretnej sesji . Jak wspomnialem, szukalem na razie tego miejsca. 2 zdjecie jest tylko dowodem wypowiedzi n.t. 1. Material tylko pogladowo-krajoznawczy, na wlasny uzytek.
    Za to poziomka cyknieta po drugiej (dalszej z reszta) stronie tego jeziora, wydaje mi sie ciekawsza:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=63996

Smacznego
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów