Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Sloneczny las

Domyślnie Sloneczny las

seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

wiesz jaka jest różnica między seksem więxiennym, studenckim i filozoficznym?
    więzienny: jest gdzie, ale nie ma z kim
    studencki: jest z kim, ale nie ma gdzie
    filozoficzny: jest z kim, jest gdzie, ale po co...

vięc: moze i słoneczny , może i las... ale po co?
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

vięc: moze i słoneczny , może i las... ale po co?

Można się telepać po tym łez padole,może i tak...ale przecież tak czy inaczej damy w kalendarz,więc...po co?

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

mi się podoba gra światłocieni na tym zdjęciu. bardziej zaawansowani koledzy pewnie wytkna mase bledow, ale wydaje mis ei ze to przyjemne zdjecie.
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

z góry przepraszam, ale nie najlepiej, niestety.
    Układ kadru zupelnie nie harmonijny, zielono-bura podstawa, czarne pnie drzew - zadnej kolorystyki, zadnych szczegółów.
    Gra swiatłocieni słabo widoczna i nieuwypuklona.

Jezeli fotografia nie zawiera jakiegos szczególnie waznego ładunku emocjonalnego dla autora, sugerowałbym kosz.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

"filozoficzny: jest z kim, jest gdzie, ale po co..."

Dokladnie. Dlatego musze miec cos zamiast...

"z góry przepraszam, ale..."

Ale masz prawo do wlasnego zdania i dopoki wyrazasz je w sposob akceptowalny - nie przepraszaj

Odbieram, jak Dame, identycznie. Gdybym wydobyl szczegol z cieni, zrobiloby sie mdlo. Podobal mi sie kontrast i swiezosc, i subtelne chmurki w pustym lesie.

"Można się telepać po tym łez padole,może i tak...ale przecież tak czy inaczej damy w kalendarz,więc...po co?"

Cos w tym jest...
    seek & destroy

Oszczędny w słowach Awatar albertnowicki
    Miasto
    Września i Poznań, trochę tu trochę tam ;)

Domyślnie

Zdjęcie nie przyciąga uwagi, jest dośc przeciętne, drzewo po prawej mogłeś albo wywalić całkiem albo je pokazać, gra świateł i cieni nie bardzo istnieje... Popracuj troszkę to moze znajdziesz ciekawszy motyw...
    Ot choćby taki jak mi się udało złapać:

Albert
    www.albertfoto.pl
    D610, SB-910 oraz parę różnych słoików

Domyślnie

mały komentarz - tak dla przypomnienia oczywistości. Poza zdjęciami typu "EDEN" lub mglisto-deszczowo overcastowymi, dla fotografa krajobrazu martwa pora to od 1h po wschodzie słońca do na ogół 1,5h przed zachodem słońca, tak zaobserwowałem z praktyki.
    W tym czasie można zajżec na forum, ładowac akumulatory czyścić szkła/matryce ew. się wyspac
    Może to coś wniesie do wątku
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Oszczędny w słowach Awatar albertnowicki
    Miasto
    Września i Poznań, trochę tu trochę tam ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camrak Zobacz posta
    mały komentarz - tak dla przypomnienia oczywistości. Poza zdjęciami typu "EDEN" lub mglisto-deszczowo overcastowymi, dla fotografa krajobrazu martwa pora to od 1h po wschodzie słońca do na ogół 1,5h przed zachodem słońca, tak zaobserwowałem z praktyki.
    W tym czasie można zajżec na forum, ładowac akumulatory czyścić szkła/matryce ew. się wyspac
    Może to coś wniesie do wątku

Dobrze prawi, dać mu wódki!

Chociaż niekiedy trzeba powalczyć w środku dnia bo akurat znajdziesz się w takim miejscu do którego już potem nie wrócisz...
    Tak ostatnio miałem w Grecji kiedy niestety ale jedziesz zwiedzać jakieś turystyczne miejsca i przyjdzie Ci robić zdjecia w środku dnia w pełnym słońcu, a do tego robisz zdjecie pamiatkowe sobie i znajomym i wszyscy dookoła dziwią się widząc że wyjmujesz jakieś osłony i zakładasz dużą lampę do aparatu. Zawsze podobają mi się miny użytkowników tych małych mydelniczek kiedy widzą jak to robię. Ich oczy wręcz pytają sie: "ale po co Panu taka duża lampa błyskowa? Przecież jest taki jasny dzień"

Fakt jest jednak taki jak piszesz, najprzyjemniejsze światło to zaraz po wschodzie i 1-2 h przed zachodem.
    I wszystko staje się dużo bardziej plastyczne...
    Albert
    www.albertfoto.pl
    D610, SB-910 oraz parę różnych słoików

Domyślnie

"mały komentarz - tak dla przypomnienia oczywistości. Poza zdjęciami typu "EDEN" lub mglisto-deszczowo overcastowymi, dla fotografa krajobrazu martwa pora to od 1h po wschodzie słońca do na ogół 1,5h przed zachodem słońca, tak zaobserwowałem z praktyki."

I jestes Camrak swiecie przekonany, ze o tym nie wiem...? - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=64321
    seek & destroy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów