Szukaj
Bardzo dobre zdjęcia10 fajna
![]()
Najciekawsza moim zdaniem 7 + 2
Większość niestety nieostra lub zbyt mało ostra, np w przypadku 6 gdyby Ci się udało złapać ostrość na tablicę rej a reszta byłaby rozmyta byłoby super a tak moim zdaniem do kosza.
aparaty i obiektywy
Najlepsze 8 i 10![]()
Nie zgadzam się z Tobą. To że tył jest ostry świadczy że obiektyw daje radę, niestety w przypadku zdjęć na dłuższym czasie przy niezbyt długiej ogniskowej jest to dość częste, wynika z tego, że odległość pomiędzy obiektywem a przodem samochodu się zmienia podobnie jak odległość pomiędzy środkiem samochodu. Krótko mówiąc przy tak długim czasie jeśli złapiesz ostrość na środek samochodu i aparat będzie ją trzymał przez 1/30 s (1/60) to niestety zmieni Ci się odległość do przodu samochodu przez co ucieknie ostrość. Jeżeli natomiast uda Ci się złapać ostrość na przód samochodu i trzymać ją podczas robienia zdjęcia wtedy rozjedzie Ci się tył samochodu. Nie wiem jak dla Ciebia ale dla mnie przód samochodu to jak twarz u człowieka i robiąc portret najaważniejsza jest twarz zwłaszcza oczy.
Oczywiście można iść na łatwiznę i skrócić czas ale sam wiesz co wtedy wychodzi - wszystko ostre nawet tło i dynamikę diabli wzięli, Dlatego brawo za odwagę ale to zdjęcie do kosza (wg mnie)
A jeśli chodzi o Tamrona to nie zwalaj na niego winy bo pokazał, że potrafisz nim robić zdjęcia
aparaty i obiektywy
nr3 i nr 8
Zdecydowanie za duzy przechył
Tak to jest przyjemnie.
Skontaktuj się z nami