Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: nibymakro 2

Domyślnie nibymakro 2

I ponownie, jak poprzednio nie łapie się to może na makro, a raczej na przyrodę - ale tam same ptaki i mi zjedzą
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

hmm.. ramka mocna ale ostrość, GO tak średniawo.

pozdrawiam

Domyślnie

wiem, na głowie troszkę zabrakło, ale taki sprzęt niestety przy 450mm trudno zejść z czasem znacznie poniżej 1/400mm a przy przesłonie F6 i 1m głębia jest tycia tycia - wg moich obliczeń dokładnie 1mm - dlatego reszta jest po za GO.
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

mz ok ale rama mi totalnie nie pasi

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    wiem, na głowie troszkę zabrakło, ale taki sprzęt niestety przy 450mm trudno zejść z czasem znacznie poniżej 1/400mm a przy przesłonie F6 i 1m głębia jest tycia tycia - wg moich obliczeń dokładnie 1mm - dlatego reszta jest po za GO.
    450mm ?? <- robisz z 2 metrow ?

MZ troszke nieostre na glowie - a wiadomo ze glowa (oczy) musza byc ostre

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    450mm ?? <- robisz z 2 metrow ?

MZ troszke nieostre na glowie - a wiadomo ze glowa (oczy) musza byc ostre
    z jednego, Tamronem 70-300 macro - który ostrzy z 98 cm dając dla małego obrazka 1:2.
    Głowa jest za duża - ma ponad milimetr i i tak nie byłaby ostra więc dlatego wybrałem ostre skrzydło które jest mniej więcej prostopadle do osi obiektywu a więc zmieściło się w milimetrowym zakresie GO.
    No kurcze taki sprzęcior - nie jest to klasyczny makro obiektyw. A po za tym usiedzieć to to cholerstwo nie chciało.

Wiem, że za mało ostrości, a coś po za tym się jeszcze nie podoba?

A tak na marginesie to akurat to, że robi z 1 metra jest w przypadku owadów całkiem dobre. Zastanawiam się jak ja bym zrobił to paskudztwo Nikkorem 60mm na przykład z odległości 20paru centów.

Domyślnie

troche wiecej przestrzeni bym dała, ale ogóle ok
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Uprawnienia umieszczania postów