Close

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 154

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaqer Zobacz posta
    Jak dla mnie raczej nie trafione. Ja mając 10 lat postawiłem sobie za cel posiadanie lustrzanki. I co? I miałem zenita? I mam w tym trwać do dziś?
    Rozgraniczajmy fotografię dla przyjemności i tradycji. Ja też robie czasem na analogu. Ale wodotryski i nowości to zupełnie inna bajka. Ktoś kiedyś wymyślił AF żeby fotografowanie było prostsze. Prostsze nawet dla zawdowców. To co? Mam się teraz obrazić na wodotryski? To wszystko jest dla ludzi, dla nas.
    Moim zdaniem zdrowy rozwój skończył się wraz z nastaniem ery cyfrowej. Od tego czasu (z nielicznymi wyjątkami) został już tylko marketing...
    P.S. Co nie znaczy, że Nikon nie produkuje fajnego sprzętu
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Ciekawe ile osób było w sytuacji, że w agencji powiedziano: "wspaniałe zdjęcia, kupilibyśmy je za sporą kasę, ale niestety sprzęt jakim było robione był za słaby"
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Moim zdaniem zdrowy rozwój skończył się wraz z nastaniem ery cyfrowej. Od tego czasu (z nielicznymi wyjątkami) został już tylko marketing...
    Zgadzam sie, od momentu kiedy skonczyly sie czasy wywolywania filmow (czyli placenia za wszystko lacznie ze spartaczonymi ujeciami wlasna pracą lub kasą), nastaly czasy fotografii bezrefleksyjnej.

śmiem twierdzic ze w czasach fotografii filmowej, stosunek obiektywnie dobrych zdjec do ilosci wszystkich zrobionych byl taki sam jak dzisiaj w erze cyfrowek. Jedyna roznica jest taka ze zarówno licznik jak i mianownik zostały pomnozone przez 1mln (albo wiecej).
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

..Ciekawe ile osób było w sytuacji, że w agencji powiedziano: "wspaniałe zdjęcia, kupilibyśmy je za sporą kasę, ale niestety sprzęt jakim było robione był za słaby"
    No ja byłem w takiej sytuacji. Robiłem reportaż dla firmy z branży PR wszystko było cacy do momentu jak przy odbiorze materiału pan fotoedytor zerknął w exifkę i zafrasowany powiedział przecież to D70s było robione !!!. Robotę kupili, a następną obiecali jak będę dysponował bardziej zawodowym sprzętem. W sumie umowy dotrzymali tylko boję się, że po następnej zleconej robocie pan fotoedytor zerknie w exifkę i się zaduma, że to nie korpusem FX robione. Cóż zostaną tylko "kotlety" i przeróbka emblematu z numerem modelu -z trójki zrobię siódemkę Ta klientela się nie jorgnie
    ps.
    pan fotoedytor to też zaangażowany fotoamator posiadający na co dzień D80, bo zdjęć jego nie widziałem

Domyślnie

To trzeba bylo wywalic exify przed sprzedaza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    To trzeba bylo wywalic exify przed sprzedaza
    Ja nie mam zamiaru kupować D700 zanim D80 mi nie padnie, ale to nie znaczy że nie widzę różnicy w rozkładzie głębi ostrości pomiędzy pełnoklatkowcami (choćby takimi jak Canon 5D), DX'ami (takimi jak D80) a kompaktami, np. moją niedawno naprawioną Minoltą A1...
    Nie wierzę, że Wy tego nie widzicie.
    Nie wmówicie mi również że nie chcielibyście mieć jeszcze wyższej UżYTECZNEJ (a nie tej maksymalnej) wartości ISO.

A to że niektórzy kupują nowości tylko dla tego że chcą je mieć.. no cóż.. ich pech... ale i ich święte prawo.
    D80 + N18-70 + 55-200 + N50/1.8 + T12-24/4 + Sb600 + dylematy

Domyślnie

W sklepach pojawił się najnowszy model telefonu komórkowego. Musisz go mieć, choćby kosztował krocie. Otworzyli nowy, modny klub w twoim mieście. Zrobisz wszystko, by pojawić się tam przed znajomymi. Identycznie jest z kinowymi hitami, nowinkami w modzie. Panicznie boisz się, że zostaniesz w tyle. Sądzisz, że tylko wyprzedzając innych o krok, dwa, zaimponujesz im i udowodnisz swoją rzeczywistą wartość. Tak naprawdę zaś lękasz się odrzucenia: przez przyjaciół, znajomych, środowisko, do którego chciałabyś należeć. Zapewne też w głębi duszy zbyt nisko oceniasz siebie, a swoje domniemane braki próbujesz maskować, mówiąc światu: popatrzcie, jestem zawsze na czasie, jestem "trendy", jestem lepsza niż inni.

Tekst psychologa znaleziony w jakiejś gazecie ale pasuje również to aparatów
    Władca Pixeli, podziela mój pogląd, ale to nie znaczy, że tylko my mamy rację. To jak szkoła Falenicka i Otwocka. Każda będzie trwać przy swoim i przekonywanie nie ma sensu. Ja mam D300 bo mnie było na to stać. Ale Minolta D7i też pozwalała robić dobre zdjęcia, mam dla niej dużo szacunku, a jednym z istotnych powodów zmiany był brak możliwości świadczenia usług fotograficznych firmom na sprzęcie 5 milionów pixeli i matrycy jak groszek, gdzie zdjęcie tiff zapisuje się 30-40 sekund, a maksymalna karta ma 1 giga. To były ograniczenia progowe, fakt. Ale d300 nie ma jak sądze ograniczeń progowych względem d700. pozdrawiam.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

nie rozumiem całej tej nagonki na kogoś, kto chciałby D700 kupić-przecież m.in. dzięki nim, jest ruch w interesie i sprzęt tanieje-bo się go więcej sprzedaje (normalne prawo rynku )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    nie rozumiem całej tej nagonki na kogoś, kto chciałby D700 kupić-przecież m.in. dzięki nim, jest ruch w interesie i sprzęt tanieje-bo się go więcej sprzedaje (normalne prawo rynku )
    Toż to kolejny wątek terapeutyczny.

Będzie ich coraz więcej, bo czas życia produktów systematycznie się skraca.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    No nie wiem, chyba nie ma nagonki. Mnie się wydaje że jest dyskusja po co komu d700 jak ma d300? No bo jak ma d40 no wiem o co. Pozdrowienia
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów