Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Lila

autograf
    Gość

Domyślnie

Co mi nie pasuję:
    Kadr, obciął bym góre, kazał modelce nie odchylać głowy (może się nie uśmiechać także).
    Tło też jest do kitu. Stawiasz ją pod murem, a przepały między liściami dają po oczach.
    Ciemna też jest buzia. Doświetlić blendą.

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Właśnie o to mi chodziło , nie rozumiem tylko dlaczegopiszesz że twarz jest za ciemna. U mnie na monitorze (laptop HP) z ustawieniami kolorów adobe rgb twarz wygląda jak najbardziej naturalnie,może podpowiesz jak skalibrowac monitor lub co wg. Ciebei może by nei w porządku

autograf
    Gość

Domyślnie

Zapoznaj się z lekturą w wątku Zbigniewa. Tam wszystko opisane.
    Doświetlanie postaci w plenerze (zdalnie, z parasolką)

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Ok dzięki za komentarze, była to pierwsza próba, po części nieudana, ale własnie dzięki ocenie innych wiem , że przedemną długa droga ... pozdro i do kolejnej foty

Domyślnie

Poza kadrem, u mnie słabo z ostrością Przyczyną może być np. zbyt długi czas naświetlania (1/40) no i doświetlanie jak koledzy powyżej napisali
    Jak odkąd kilka miesięcy temu zakupiłem SB800 praktycznie wogóle jej nie zdejmuję z sanek
    A gdzie się da tanie parasolki z HK wystarczają
    Miłej przygody, fotografia to coś więcej niż hobby, a te forum jest najlepszym z polskich, więc wiele się nauczysz czytając i porównując.
    Pozdrawiam
    NIKON

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów