Co mi nie pasuję:
Kadr, obciął bym góre, kazał modelce nie odchylać głowy (może się nie uśmiechać także).
Tło też jest do kitu. Stawiasz ją pod murem, a przepały między liściami dają po oczach.
Ciemna też jest buzia. Doświetlić blendą.
Szukaj
Co mi nie pasuję:
Kadr, obciął bym góre, kazał modelce nie odchylać głowy (może się nie uśmiechać także).
Tło też jest do kitu. Stawiasz ją pod murem, a przepały między liściami dają po oczach.
Ciemna też jest buzia. Doświetlić blendą.
Właśnie o to mi chodziło , nie rozumiem tylko dlaczegopiszesz że twarz jest za ciemna. U mnie na monitorze (laptop HP) z ustawieniami kolorów adobe rgb twarz wygląda jak najbardziej naturalnie,może podpowiesz jak skalibrowac monitor lub co wg. Ciebei może by nei w porządku
Zapoznaj się z lekturą w wątku Zbigniewa. Tam wszystko opisane.
Doświetlanie postaci w plenerze (zdalnie, z parasolką)
Ok dzięki za komentarze, była to pierwsza próba, po części nieudana, ale własnie dzięki ocenie innych wiem , że przedemną długa droga ...pozdro i do kolejnej foty
![]()
Poza kadrem, u mnie słabo z ostrościąPrzyczyną może być np. zbyt długi czas naświetlania (1/40) no i doświetlanie jak koledzy powyżej napisali
Jak odkąd kilka miesięcy temu zakupiłem SB800 praktycznie wogóle jej nie zdejmuję z sanek
A gdzie się da tanie parasolki z HK wystarczają
Miłej przygody, fotografia to coś więcej niż hobby, a te forum jest najlepszym z polskich, więc wiele się nauczysz czytając i porównując.
Pozdrawiam
NIKON
Skontaktuj się z nami