Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Festiwal Nowa Muzyka 2008 - Cieszyn

Zdjęcia z 3-ciej edycji tego wydarzenia (2 ostatnie w formie trzydniowej odbyły się w Cieszynie). Prawdziwe święto dla fanów szeroko pojętej elektroniki i alternatywy. Nie zabrakło też bardziej rockowego grania, ale wszystko właściwie nawiązywało do muzyki elektronicznej. 2 sceny - główna i mała, do tego koncerty w Galerii Szara, ok. 40 wykonawców z całego świata (ale większość naszych) to wszystko składało się na tegoroczną edycję. Napewno mało kto słyszał o tej imprezie, zajmuje ona raczej wąską niszę wśród naszych festiwali, ale moim zdaniem warto promować takie inicjatywy.

Do dzieła:
    1. Pati Yang z Flykkiler

2.

3. Prefuse 73

4. Tu już dzień drugi - Dick4Dick

5.1. The Heavy

5.2.

6.

7. Jamie Lidell - dla mnie największa gwiazda całego festiwalu

8. Pablo Fiasco - odpowiedzialny za wiazualizacje na koncercie Lidella

9. podczas występu Lidella (co nie oznacza, że na pozostałych koncertach publika się tak nie bawiła)

10. Początek trzeciego dnia. Koncert Le Visage w Galerii Szara

11. Idziemy na teren festiwalu

12. Oszibarack

13. Clark - bomba atomowa dnia trzeciego

Wiem, że jak na takie wydarzenie dobór kadrów mógłby być lepszy, ale podczas 3 dni zrobiłam ok. 1000 zdjęć, z czego ok. 500 poszło w internet. Ciężko było wybrać z tego te najlepsze.
    Jak komuś będzie się chciało przebrnąć przez całą fotorelacje, może znajdzie kilka lepszych niż te które tu pokazałam, a może nie
    Całość:
    dzień pierwszy
    dzień drugi
    dzień trzeci

Z racji tego, że wciąż się uczę a jednocześnie chciałabym zacząć poważniej działać w fotografii koncertowo-imprezowej (dla ciut większych niż clubbing.slask.pl) bardzo proszę o krytykę, co poprawić, co zostawić...
    D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super

Domyślnie

Niezłe kadry, działaj dalej.
    Na jednym zdjątku w galerii clubbing slask zlapalas mojego brata

Domyślnie

Świetny reportaż, fajne kadry i estetyka zdjęć.
    Podobno Lidell pozamiatał po całości

Pzdr4all

Domyślnie

Lidell był dla mnie zdecydowanym nr 1. Spodziewałam się soulu, czegoś w stylu płyty "Jim", a poleciał z piękną elektroniką, jak za starych dobrych czasów. I ten wokal....

Domyślnie

Dobra już nic więcej nie pisz, bo jeszcze bardziej będę żałował, że nie pojechałem
    Może next time się uda.

P.S. Ciężko było z akredytacją na ten festiwal?

Domyślnie

Moim zdaniem bardzo ładnie wyszedł Ci ten reportaż. Mam nadzieję, że znajdę trochę czasu i obejrzę podlinkowaną resztę.

Widzę też, że impreza się rozrasta - byłem na pierwszej edycji więc mogę stwierdzić, że jak tak dalej pójdzie to ten festival zrobi się wielki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Endryou Zobacz posta
    P.S. Ciężko było z akredytacją na ten festiwal?
    Hm... trudno stwierdzić, bo jesteśmy zaangażowani w promocję od pierwszej edycji, a jeden z organizatorów współpracuje z nami (z innymi imprezami) od początku istnienia strony, więc nawet specjalnie nie musiałam się o nią starać.

elix: w tym roku wypadło bardzo słabo. Sprzedało się mniej biletów niż oczekiwano, tak więc narazie niestety los kolejnych edycji jest niepewny.

Czy ktoś mógłby coś o niedociągnięciach zdjęć popisać? Zapraszam do wyżycia się

Uprawnienia umieszczania postów