Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Woman in red

Domyślnie Woman in red

Justynka na czerwono tym razem. W scenerii zamku ksiecia Ossolinskiego w Ujezdzie. Robione Sigmą50tką z piekna kobieta w czerwonej suknii. Slonce z godziny 11:00 w gore.
    1.
    2. (tutaj , tak tak,wiem ze rajtuzki nie spasowaly)
    3.
    4.
    5. (eksperyment z saturacja kanalow)
    6.

i w sumie to by bylo na tyle..na razie. Mam nadzieje jeszcze "wykorzystac" Justynke bo swietnie sie sprawdza w "pociagajacych" kompozycjach. Mam nadzieje, ze nie zawale forum fotkami , ale jak pamietam apele sprzed kilku miesiecy, aby wrzucac fotki a nie onanizowac sie technika no to czuje sie w obowiazku nasycania forum pieknymi kobietami. Pozdrawiam,
    Arek ArS Pękalski
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Oszczędny w słowach Awatar Kenobi
    Miasto
    prawie Wawcia

Domyślnie

ars, na zdjeciach pozowanych sie nie znam, wiec nie bede sie wypowiadac na temat ustawienia modelki itp (jedyne co moge potwierdzic to ze kobieta faktycznie piekna ), jednak wydaje mi sie, ze za malo wykorzystales potencjal jaki w sobie maja te piekne ruiny pieknego niegdys zamku. Nie widac ich na Twoich zdjeciach.
    D90+kit 18-105 | Nikkor 70-210 | Nikkor 50 1.8 D | SB-600 | + różne pierdółki

Domyślnie

Wszystko fajne, ale te rajstopki...

Domyślnie

Dla mnie trójeczka najlepsza z serii. Ładnie pokonane kontrowe światło - lampa, blenda ??
    Desaturacja w tym wypadku nie na miejscu. Wszakże pokazujemy piękny karminowo-karmazynowy kolor sukni. Kadr na 5 fajny choć widziałbym większą GO, choć obecnie tło przypomina tapete - fajny efekt
    D70 | Tamron 28-75/2.8 | SB-800 |

Domyślnie

Dla mnie trójeczka najlepsza z serii. Ładnie pokonane kontrowe światło - lampa, blenda ??
    Desaturacja w tym wypadku nie na miejscu. Wszakże pokazujemy piękny karminowo-karmazynowy kolor sukni. Kadr na 5 fajny choć widziałbym większą GO, choć obecnie tło przypomina tapete - fajny efekt
    D70 | Tamron 28-75/2.8 | SB-800 |

Domyślnie

przeszkadza mi to, że panna ciągle patrzy w szkło
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

przeszkadza mi to, że panna ciągle patrzy w szkło
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

1 - najlepsza
    2 - rajstopy na tym i na innych gdzie je widać - nie chodzi o kolor i to, że sa geste, ale o te zmarszczenia przy kostkach. trzeba to było dopilnować. Albo zdjąć.
    3 - szkoda, że obcięłęs sam koniec sukni. W tym miejscu? albo cała, albo wiele wyżej.
    4 - tez kadrowanie - lekko tniesz plecy. po co. tak minimalnie to lepiej pokaż całe.
    5 - też kadrowanie - zostawiasz całe buty, a tniesz głowe. kombinacja z saturacją jest OK, tak samo jak dobre jest nie umieszczenie jej centralnie a z boku.
    6 - też kadrowanie ale przy fotografowaniu - cos niepotrzebnego zasłania dół sukni

do kadrowania zasadniczo nie mam uwag tylko w 1 i 2.
    poza tym zostawiasz stopy a tniesz głowy. Zasada - jak tniesz głowe (bo mozna) to w wiele ciasniejszych kadrach. Sam czubek głowy w zdjęcich całej postaci - nie.
    Modelka, jej ustawianie - dosyć dobre.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

1 - najlepsza
    2 - rajstopy na tym i na innych gdzie je widać - nie chodzi o kolor i to, że sa geste, ale o te zmarszczenia przy kostkach. trzeba to było dopilnować. Albo zdjąć.
    3 - szkoda, że obcięłęs sam koniec sukni. W tym miejscu? albo cała, albo wiele wyżej.
    4 - tez kadrowanie - lekko tniesz plecy. po co. tak minimalnie to lepiej pokaż całe.
    5 - też kadrowanie - zostawiasz całe buty, a tniesz głowe. kombinacja z saturacją jest OK, tak samo jak dobre jest nie umieszczenie jej centralnie a z boku.
    6 - też kadrowanie ale przy fotografowaniu - cos niepotrzebnego zasłania dół sukni

do kadrowania zasadniczo nie mam uwag tylko w 1 i 2.
    poza tym zostawiasz stopy a tniesz głowy. Zasada - jak tniesz głowe (bo mozna) to w wiele ciasniejszych kadrach. Sam czubek głowy w zdjęcich całej postaci - nie.
    Modelka, jej ustawianie - dosyć dobre.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów