Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 105

Domyślnie

Ponieważ jestem new zatem na wstępie witam wszystkich

Niedługo będę kupywał d50kit zatem i karte do niego!
    Co myślicie o czymś takim:
    http://www.allegro.pl/item117683346_...50_kielce.html

Jak widać jest to bardzo szybka karta, no właśnie ale czy dobra, trwała?
    Podobno w testach chipa itp wypadła zaskakująco dobrze?

Dzięki
    D90|D50|S30 1.4|N 35 1.8 AF-S|N 50 1.4 AF-S|T17-50 2.8|N 85 1.8|S 12-24|SB-800|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzypu
    (...)Co do tej Toshiby to nie wiem jak się sprawuje, nie widziałem jej u nikogo nigdy.. Ale myślę, że nie masz się co martwić, to właśnie Toshiba wymyśliła standard SD
    Mój kolega używa Toshiby 1G SD od dłuższego czasu w D50 i nie narzeka.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jak widać jest to bardzo szybka karta, no właśnie ale czy dobra, trwała?
    Kup, przetestuj i powiedz, jak się sprawuje
    Dowiedz się najpierw, czy ta karta podejdzie do D50, bo w instrukcji mowa jest jedynie o 1GB. 2GB jeszcze nie testowałem, a ktoś opisywał problemy z kartą 2GB.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Ja od razu kupiłem Kingstona Elite Pro 1GB i działa bez zarzutów, natomiast kumpel kupił Petec'a o tej samej pojemności i szybkości - skończyła się po tygodniu. Kingstony zatem chyba nie są takie złe.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Megazordon
    Ja od razu kupiłem Kingstona Elite Pro 1GB i działa bez zarzutów, natomiast kumpel kupił Petec'a o tej samej pojemności i szybkości - skończyła się po tygodniu. Kingstony zatem chyba nie są takie złe.
    Przykład: Nikon D100 z Kingstonem zalicza coraz częściej zwisy podczas zapisu i pomaga tylko restart body, te same body z SanDiskiem bez jakiegokolwiek zwisu od pół roku.
    Więcej żadnych Kingstonów.

Domyślnie

panowie, mysle ze nie ma na to reguly.. kingston -> zwis co chwila, sanDisk-> gwarancja na zawsze...

Mysle ze jest to uzaleznione od wielu czynnikow na ktore nie mamy wplywu i aparatu, bo jak widac d100 inaczej pracuje na kingstonach a inaczej d50, jednak mowimy w tym temacie o karcie do d50 wiec mysle ze mozna darowac sobie testy kart na innych modelach.
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie pa tam

vuki - cenna uwaga z tą prędkością. Jakoś nie przyszło mi to do głowy
    Z drugiej strony różnica w cenie też nie jest aż tak znaczna...

Sporo czasu po moim pierwszym poscie w tym wątku, mój Kingstonik wciąż działa bez zarzutu. Nad morzem już był i wszystko cacy.

Paweł
    Fiat Lux

Domyślnie

Kup, przetestuj i powiedz, jak się sprawuje
    Dowiedz się najpierw, czy ta karta podejdzie do D50, bo w instrukcji mowa jest jedynie o 1GB. 2GB jeszcze nie testowałem, a ktoś opisywał problemy z kartą 2GB.
    gdzieś tak od marca - kwietnia używam GOOD RAMa 2 GBx100 na zmianę z 1 GB Toshibą. Nie zauważyłem jakiś niepokojących objawów. Wysłałem zapytanie do Nikon Polska w sprawie 4 GB kart. Jak odpowiedzą, dam znać.

lechoo
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Na początku czerwca kupiłem na alledrogo kartę SD Pretec 1GB 133x. Wszystko ładnie działało do wczoraj - wyjmując kartę z czytnika ze zdziwieniem stwierdziłem, że po prostu się rozpadła... Kartę posklejałem superglutem tak jak potrafiłem, wkładam do aparatu i zonk - CHR na wyświetlaczu... Ale wyjąłem, włożyłem i zaskoczyła - widocznie coś nie łączyło.
    Zrobiłem fotki tej rozłupanej karty, może niektórych z Was trochę zaciekawią:
    -> http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/karta1.jpg
    -> http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/karta2.jpg
    Przepraszam za kiepską jakość - zdjęcia musiałem zrobić kamerką wideo. Swoją drogą to ciekawe czy to oryginalna karta, czy jakaś lipna podróbka...
    Pozdrawiam,
    Leszek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechoo
    (...) Swoją drogą to ciekawe czy to oryginalna karta, czy jakaś lipna podróbka...
    Pozdrawiam,
    Leszek
    Wygląda na to że to jakiś Fake jest! Pretec robi raczej bardzo solidne karty.
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów