Eeee.. na stronie producenta to chyba są renderingi z programu graficznego.
Na fotce nie ma nawet suwaka zabezpieczającego przed zapisem.
W linku który podałem mowa tylko o U II.
Szukaj
Eeee.. na stronie producenta to chyba są renderingi z programu graficznego.
Na fotce nie ma nawet suwaka zabezpieczającego przed zapisem.
W linku który podałem mowa tylko o U II.
roofman, napisałja mam oryginał (mam nadzieję- oryginał: suwak zabezpieczenia przed zapisem biały, podróbka: szary
(choć to akurat może błąd fotografującego - inne światło)) i suwak jest szary.
Osobiście polecam zakup kart w Merlinie.pl - handlują nie tylko książkami i CD, a ceny są przyzwoite.
np. SD UII 1 GB http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/411454
Na Allegro 133 + dostawa = 143 zł, Merlin 171 zł - dostawa gratis, czy pewność warta jest 30 złotych, każdy decyduje sam
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
Dla kupujących kartę w Polsce chyba najważniejsze jest to, żeby była to karta z dystrybucji firmy HAMA Polska, bo ona jest przedstawicielem Sandiska w Polsce. Wtedy na 100% będzie to 10-letnia gwarancja na kartę i nawet jak sprzedawca zniknie, a będziemy mieli jakiś paragon, to można dochodzić gwarancji. A bez paragonu to można zapomnieć. Wtedy rękojmie i gwarancje rozruchowe mogą się na nic nie przydać. Naprawdę warto dopłacić kilkadziesiąt złotych i mieć spokój. Ja musiałem kupić nową kartę z pewnego źródła po tej awarii. I wtedy 250 zł poszło w błoto. To, że karta jest fałszywa dowiedziałem się przy próbie jej rejestracji na stronie Sandiska. A gostek, który ją sprzedwał tłumaczył się, że jej nie wymieni, bo on je sprowadzał z Hongkongu i nie ma możliwości ich zwrotu, a jak chciałem oryginalną to mogłem iść do sklepu i kupić za 400 zł (bo wtedy tyle kosztowały). Polak potrafi!
Chociaż awaria okazała się dziwna - na kartę wchodziło tylko kilkadziesiąt zdjęć i poźniej już z aparatu nic się nie dało na niej zapisać. A w połączeniu z komputerem można było na nią kopiować do całej pojemności 1 GB. Tak więc teraz jest to raczej karta do MP3, a nie do zdjęć. Więc czasem nie warto się kusić na okazje tego typu i trzeba raczej znaleźć jak najtańszy sklep i spokojnie robić zdjęcia, a nie myśleć kiedy się to dziadostwo zepsuje.
[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 ]
Aha, jeśli ktoś jednak zna jakąś możliwość reklamacji takiej fałszywki to proszę o informację. Będę bardzo wdzięczny.
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Dobrze wiedzieć. Miałem zamiar kupić Ultra II z USB na Allegro, ale widzę, że w Merlinie wyjdzie tylko 8zł drożej, za to będzie pewność, że jest prawdziwa (chociaż chyba nie bawiliby się w podrabianie wersji z USB, bo to trochę trudniej).
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Uwaga uwaga dziś na allegro zakupiłem do swego D50 karte "firmy" A-Data :P najtańsza SD jaka była z x60. we wtorek pewnie przyjdzie. Powiem wam jak to działa. Producent w specyfikacji napisał ze jest szybsza od np. Kingczłona Elite Pro czyli x50.
a co sądzicie o karcie Pretec 133x, jest do zdobycia na Allegto za 120 zeta za 1 GB - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105011714 ??? ma ktoś taką kartę z D50 ??
pozdrawiam Marcin
Mam preteca 512 HighSpeed od prawie roku, jest ok.
Zastanawia mnie tylko tak niska cena, 120zł gdy np grzcompact ma za 160 - a oni nigdy drogo nie mieli. Gwarancja wieczysta i tu.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Opowiem wam tylko jedną historyjkę.
Byłem na wyjeździe słóżbowym w USA. Wygrałem tam na Business meetingu cyfrówkę. Byle jaki compact, ale chodzi do dziś. Poszedłem w USA do sklepu. Supermarket i kupiłem sobie kartę 128MB. TO był XD orginalny Olympusa. Jak się później przekonałem w polsce przeglądając allegro to przepłaciłem. No ale cóż potrzebowałem karty. Na wyjeździe spotkałem Japończyka. Który kupił tuż przed wyjazdem do USA kartę 1GB. Wtedy opad szczeny, nie miał czasu jej sprawdzić, rozpakował dopiero w USA. Jakie było jego zdziwienie jak karta nie zagadała z aparatem (lustrzenka). Niepamiętam ani marki aparatu ani karty, ale to był orginał. Panowie to są przypadki ! Jak wszystko.
Kupowałem tłumik do Skody Octavi:
- orginalny Skody 760 zeta
- czeski 400
- polski 200
sprzedawca mówi że na czeskim pojeżdżę 2 razy dłużej niż na polskim.
i który wybrać ? Wybrałem najtańszy. Auto sprzedałem za 3 miesiące. 500 zeta w kieszeni zostało.
Ale ostrzegam nie prubujecie tego z proszkami do prania ! Szkoda ciuchów. Niestety dobry markowy produkt jest lepszy
pozdrawia nox
pstrykam D80
I właśnie dlatego kupiłem San Disk Ultra II niż Kingstona.. Bo po co się martwić na zapasZamieszczone przez nox
![]()
Lift me up, lift me up.. Higher Nowama...
Mam te karte marki A-Data x60 i musze przyzznać ze jestem zadowolony jest wyraźnie szybsza niż Kingston EP x50.
Tak zaryzykowałem i kupiłem 512MB na alledrogo, z mym D50 śmiga jak ta lala.
Skontaktuj się z nami