Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 105

Domyślnie

a co myslicie o Sandisk Extreme III 1 gb?
    Różnica w cenie jest na tyle niewielka (30zł), że chyba warto. Ultra II jest tylko nieco za wolna. Pytanie, czy potrzebujesz takiego demona prędkości? W zestawieniu, które podał jagu są jeszcze inne karty, które osiagają wysokie prędkości. Np Pretec Cheetach, którego można kupić za 160zł.

[ Dodano: Pią 26 Maj, 2006 ]
    Pretec ma wieczystą gwarancję. Ciekawe czyje kości tam montują.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Od 6 miesięcy śledzę różne wątki i muszę przyznać że wiele się nauczyłem. Dziekuję Wam bardzo. Dzisiaj w końcu postanowiłem się zarejestrować. A co do tego wątku warto też spróbować kartę PQI - takową posiadam (2GB) i działa bez zarzutu jesli chodzi o szybkość zapisu i odczytu. Jedyny problem pojawia się przy czytaniu bezposrednio z gniazda SD komputera - przy większej liczbie zdjęć (powyżej 1GB) pojawiają się problemy z odczytem. Nie ma ich przy zczytywaniu przez kabel USB po połączeniu z aparatem. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?
    Jeszcze raz pozdrawiam.
    D300; 18-200vr; 50/1.8; 10-20 sigma; 85/1.8; 24-70;sb800; sb600, frotka 055pro, amatorskie/dyskretne studio fotograficzne ...i trochę pierdołów

Domyślnie

Sprawdź na innym czytniku.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Chcę dodać tylko w kwestii formalnej ostrzeżenie dla wszystkich, którzy chcą kupić kartę Sandisk supertanio np. na Allegro. Jeśli jakiś sprzedawca daje mniej gwarancji na taką kartę niż 10 lat, nie kupujcie jej w żadnym wypadku. To są karty podrabiane, których później w żaden sposób nie można wymienić gdy coś będzie z nimi nie tak, a ten oszust, który wam ją sprzeda i da miesiąc gwarancji rozruchowej później nie będzie chciał jej przyjąć z powrotem i nie będziecie mu w stanie nic zrobić. Po prostu pieniądze wyrzucone w błoto. Na pewno podobna systuacje jest z kartami innych producentów, ale ja właśnie miałem takie doświadczenie z Sandiskiem i był to mój ostatni nieprzemyślany zakup na Allegro. Karta wysiadła po miesiącu!!!
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

czyli to np : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=106022443
    może się okazać lipa ???

Domyślnie

no to nieciekawie się dzieje..
    ja kupiłem kilka dni temu San Diska Ultra II na tej aukcji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=102948457 i mam troche mieszane uczucia. Niby sprzedająca prowadzi rejestr wszystkich rękojmi ale w praktyce nie wiem jak to się będzie działo.. Oby się nie zepsuła, przynajmniej oryginalną mam
    Lift me up, lift me up.. Higher Nowama...

Domyślnie

Ktoś już się pokusił o porównaie podróbki z oryginałem, może się komuś
    przyda:
    Porównanie SanDisk

Ja narazie jade na składanym w Polsce goodram - jak dotąd bez
    problemów, mam nadzieję że mnie kiedyś nie zaskoczy "zniknięciem"
    fotek

Domyślnie

a więc łatwo się "nadziać"....tylko jak sprawdzić czy taki sprzedawca na Allegro ma oryginał czy podróbkę (slogan "10 lat gwarancji" pewnie też jest nadużywany)..liczyć na farta ??

Domyślnie

Jak popatrzeć na karte to różnice rzucające się w oczy takie:
    - oryginał: wcięcie na dole karty, podróbka: prosta powierzchnia,
    - oryginał: grafika nadruku w miarę gładka, podróbka: grafika z "kropek"
    - oryginał: suwak zabezpieczenia przed zapisem biały, podróbka: szary
    (choć to akurat może błąd fotografującego - inne światło)

To pewnie zależy od "partii" podróbek i równie dobrze następna dostawa
    może być pozbawione tych różnic

Domyślnie

sprawdziłem n astronie producenta : wrąb na dole karty jest w U II ale innego kształtu http://www.sandisk.com/Products/Prod...o.aspx?ID=1164 , natomiast w UIII już go nie ma http://www.sandisk.com/Products/Prod...o.aspx?ID=1183 i wygląda jak podróba z tego w wym. linka. SAME ZMYŁKI !!!!

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów