Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 105

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najt
    ......., wiec po co przepłacać? elitepro juz za 1gb mozna zapłacic 100zł
    A chociażby po to aby mieć większe poczucie bezpieczeństwa.
    Nikt nie napisał, żeby nie kupować Kingstonow bo wszystkie są do dupy, jednak na wielu forach foto karty tej firmy są w czołówce kart które przyspażają użytkownikom problemów. Wiec myslę, że warto dopłacić np 50 pln do Preteca i spać spokojniej. Oczywiście karty SanDisc, Pretec, Lexar czy tez inne nie sa idealne i bezawaryjne, jednak mniej sie o nich negatywnych opinii słyszy, a uzytkownikow tych marek wcale nie jest mniej od uzytkownikow Kingstona.

Pozdrawiam

Domyślnie

moze firmy zapłaciły nikonowi zeby napisał w intstrukcji że polecają sandisca czy inne tam. kto wie? mi sie tam moje 3 karty pamieci KS jakos trzymają.
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A ja używam i kingstona i sandiska i obie działają dobrze, ale sandisk jest szybszy i przy jpegach się bufor nie zapycha . I do tego mam sandiska ultra II plus usb i nie potrzebuję żadnego czytnika
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

jagu
    Gość

Domyślnie

Witam,
    poczytajcie testy kart z D50, może komuś to się przyda:
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7905
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

kingston elite pro 512 podad 2 lata (wczesniej z Olympusem) oraz kingston 1 GB od 6 miesuecy i zero problemów.

Domyślnie

ile mb leci przez czytnik kart 2.0, a ile mb/s leci przez aparat? a co do buforu, to czy karta 50x czy 133x, to ma taki sam. po co komuś karta która bedzie miala 50mb/s, jak tyle nie przeleci przez port usb?

Domyślnie

ile mb leci przez czytnik kart 2.0, a ile mb/s leci przez aparat?
    Z mojego czytnika HAMA leci tyle ile karta dała, w tym wypadku Kingston HS czyli jakieś 8 MB/s, na dniach dostanę San Disk Ultra II to wtedy zobaczymy. Z aparatu o ile się oriętuję leci jakieś 4 MB/s, pozdrowienia
    Lift me up, lift me up.. Higher Nowama...

Domyślnie

ale 20mb/s chyba nie poleci przez czytnik?

Domyślnie

ale 20mb/s chyba nie poleci przez czytnik?
    Czytnik to tu jest najmniej ważny. Liczy się to, czy karta nie ogranicza możliwości aparatu.
    W większości przypadków wystarczyłaby najwolniejsza najzwyklejsza karta, ale czasem szybka seria też jest potrzebna.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

a co myslicie o Sandisk Extreme III 1 gb?
    Pójdzie z d50?
    ceny spadły za 200 można dostać
    i 10 lat gwarancji dają
    www.acala.pl - Hodowla Terierów Tybetańskich
    D50 +n18-70 +s apo dg macro 70-300 +extreme III

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów