Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Berlin

Domyślnie Berlin

Hej,

byłem załatwiać parę spraw i przy okazji nie mogłem sobie odmówić kilku zdjęć.
    Na razie 3 sztuki, które można już ocenić i skrytykować. Następne jak tylko wywołam.

1.

2.

3.
    pozdrawiam
    Philipp Gmür Fotograf Poznań

Domyślnie

szkoda, ze w tak ostrym słoncu. Wyszlo dosc plasko i bez wyrazu. Zwłaszcza 2. Ostatnie mz najlepsze - ale warto by było chyba wyciagnąc troche szczegółów z bieli schodów (albo obramować ciemnym)

Same ujecia ciekawe (Berlin to w ogole swietna architektura), ale swiatło zabija efekt
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

3 świetne ale rzeczywiście trzeba przyciemnić tą naświetloną bezpośrednim słońcem ścianę pod schodami - tym bardziej, że widać tam szczegóły. Bo zaburza kompozycję.

Pozostałe dwa poprawne ale pamiątkowe.

Domyślnie

dzięki za uwagi - co do schodów - macie rację.

4. Siedziba rządu - mniej albumowo
    pozdrawiam
    Philipp Gmür Fotograf Poznań

Domyślnie

1 nieostra jakoś i 2 więcej kontrastu, by cień wyglądał jak cień (tak jak w 3). Ach to ostre słońce.
    W 4 przyciąłbym trochę dołu.
    D700+D90+SB-800+SB-900+ Tokina16-28/2.8+ N24-70/2.8+ N80-200/2.8+ N50/1.8+ Sigma 85/1.4+ N85/1.8+ Mamiya RZ67 ProII i tona studyjnych gratów
    http://www.krampikowski.com
    https://www.facebook.com/Krampikowski.foto

Domyślnie

Trójka to mój typ

bombel
    Gość

Domyślnie

Ogólnie podoba mi się jedynka, choć mam wrażenie, że zrobiona na szybko, bo nie wykorzystałeś tematu. To najciekawsze zdjęcie z całej stawki, ale gdybyś poświęcił temu miejscu więcej czasu, mogłyby wyjść cudeńka - przede wszystkim inaczej kadrując i schodząc trochę na bok, żeby nie było tak en face...

Gdzie to jest tak a propos?

Domyślnie

jestem oczarowany jak te zdjęcia mają proste linie... no super po prostu! tak miło oglądać!
    mi najbardziej podoba sie kompozycja na 3.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Uprawnienia umieszczania postów