Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: laptop 13"

Domyślnie laptop 13"

mam prośbę o pomoc w wyborze laptopa mogącego służyć m.in. do obróbki zdjęć. Jako, że lubię jeździć tu i ówdzie to priorytetem dla mnie jest żeby laptop był lekki, mały (dlatego najlepiej 13") wytrzymały na wstrząsy itp. a przy tym miał dobrą matrycę i parametry Za wszystkie sugestie będę wdzięczny...

Domyślnie

Lenovo X300
    Dell XPS1330

Oba maja matryce oparte o LED
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Oba maja matryce oparte o LED
    Dla ścisłości - oba mają matryce podświetlone LED

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Dla ścisłości - oba mają matryce podświetlone LED
    Zawsze można liczyć na doprecyzowanie użytego określenia
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

ja mam MacBooka 13,3" jestem bardzo zadowolony , bateria ok 4-6 h trzyma, wyswietlacz jak dla mnie dobry.
    oczywiscie system swietny... i fajny design
    aa nie wiem jak z wyrzymaloscia na wstrzasy ... ale mysle ze nie bedziesz nim rzucal za bardzo:P
    dopisze ze fajna opcja w macu jest taka ze nie ma czerpni powietrza od spodu , czyli mozesz go sobie na trawce postawic i sie nie martwisz ze ci mrowki wciagnie od spodu
    polecam
    Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 04-07-2008 o 12:53
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

macbook
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Z Dellem XPS M1330 trzeba uważać na ekran - podobno były montowane różnych producentów i każdy miał troszkę inną charakterystykę (aczkolwiek źródło to plotki z internetu, także brać przez palce). Mam jeszcze model niepodświetlany diodami LED i wyświetlacz ma straszną niebieską dominantę (widać szczególnie przy zdjęciach cz-b), co go raczej dyskwalifikuje w kwestii obróbki zdjęć. W LED-owych modelach może już nie być takich problemów. Poza tym sprzęt jest genialny - bardzo polecam.
    Zresztą zaraz Czornyj doda, że do obróbki to się żaden laptop nie nadaje i trzeba wozić jakieś Eizo albo inne Nec'i 2190UXi.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Jako profan obrabiam czasem na Macbooku Pro bez ekranu zewnetrznego i tragedii nie ma(zaraz mnie zakrzyczą;])
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

u mnie tez nie ma , tylko trzeba uwazac na safari bo ma jakis profil kolorow w ktorym wszystko wyglada jak by mialo +20 do saturation:>
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

jest też Vaio SZ71XN/C z 13,3" i jeszcze mniejszy bo z 11" TZ31XN/B http://vaio.sony.pl/view/ShowProduct...y=VN+TZ+Series
    Ten TZ jest pikny - ostatnio obaczałem go dokładniej i jest naprawdę fajniutki - mały, lekki, może nie pancerny jak T64 ale fajny

|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów