Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Domyślnie

Teraz trafiłem na ten wątek i nie wiem czy się śmiac czy płakać. Sam kupowałem ściągany sprzęt (wiadomo jakie są do tego PL instrukcje) ale to co się tu wyrabia to sie nie mieści... I jeszcze ten sprzedawca proponujący pdf-y czy ksera oficjalnie na forum
    To jakby dać gościowi siedzącemu na gałęzi piłę i wskazać miejsce cięcia zwracając uwagę żeby ciął możliwie blisko pnia :P

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez CynowaKonefka ; 26-10-2006 o 23:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tok'Ra Zobacz posta
    Mnie dziwi jedna sprawa - dlaczego w innych panstwach, gdzie sa strony firmowe Nikona mozna sciagnac sobie obcojezyczna instrukcje w pdf'ie do D50 - a w Polsce sie nie da. Ja bym tak za bardzo nie rzucal kamieniami w sklep ktory nie ma instrukcji po polsku - byle mozna bylo kupic najtaniej z serwisem, ale wlasnie w firme ktora jest odpowiedzialna za kreacje wlasnej marki czyli w Nikon Polska. Bo to ona robi z nas Murzynow, ktorzy musza placic za cos, co inni dostaja w ramach zwyklego supportu. Z drugiej strony, widac bolesny dramatyzm wysiskania "soku z g***", bowiem okazuje sie przy tym, ze spolszczona instrukcja obslugi jest jedyna wartoscia dodana do polskiego kanalu sprzedazy - czyli pozostaje uzasadnione wrazenie, ze ktos korzystajac z uprzywilejowanej pozycji na rynku raz ze dyskuje zawyzona cene sprzedazy, a dwa - liczy sobie za cos, co winno byc za darmo w kwestii budowania marki - wlasnie poprzez support dla uzytkonikow. Jesli w USA sklep internetowy sprzedaje body od D50 za jedyne juz 459USD - to czemu w Polsce w hurtowni, czyli w kanale legalnej dystrybucji ten sam aparat jest zdecydowanie drozszy od detalu w USA? Mam wrazenie, ze ktos stara sie na Polakach wiecej zarobic, korzystajac z pozycji monopolisty w kwestii nawet takiej instrukcji pod pozorem "ochrony praw autorskich". Notabebe - polityka poroniona, bo kilka minut romansu z google, i mozna takowa instrukcje nielegalnie posiasc, stajac sie bandyta, piratem i zlodziejem
    W normalnych krajach gdzie kupujący jest świadomym konsumentem firmy nie mogą sobie pozwolić na taką grę, na jaką pozwala sobie NIKON POLSKA i większość zagranicznych koncernów działających na polskim rynku. Ludzie po prostu przestaliby kupować produkty tych firm.
    Dlaczego Nikon Polska miałby cokolwiek zmieniać, skoro sprzęt i tak się sprzedaje. Dlaczego zagraniczne marki odzieżowe sprzedają w Polsce towar odbiegający jakością od tego sprzedawanego w swoich sieciach na zachodzie Europy i USA. Dlaczego CITY BANK POLSKA podlega bezpośrednio pod CITY BANK ASIA & AFRICA skoro nasz kraj leży w Europie.
    Dlatego że Polska jest krajem w którym można sprzedać towary i usługi w sposób niesprzedawalny w rozwiniętych krajach.
    Będąc w ubiegłym roku w Nowym Jorku kupiłem mojej siostrze cyfrowy kompaktowy aparat OLYMPUS w sklepie J&R na dolnym Manhattanie. Po trzech dniach zabawy aparatem zorientowałem się że aparat nie działa tak jak trzeba.
    Odniosłem sprzęcik do sklepu i ku mojemu zdumieniu otrzymałem w ramach reklamacji nowy egzemplarz. Nikt z obsługi sklepu nie powiedział mi, żebym odesłał aparat do serwisu. Pan wyjasnił mi, że najważniejsze dla niego jest moja satysfakcja jako klienta, dostałem jeszcze dodatkowo kartę pamięci 128MB jako gratis.
    W czasie rozmowy dowiedziałem się, że aparat będzie odesłany przez sklep do serwisu i po naprawie trafi do dalszej sprzedaży, ale już w jakimś zakichanym sklepie na Manhattanie ( sklep typu mydło i powidło, jak ktos był w NYC to napewno wie o jakie sklepy mi chodzi) za znacznie niższą cenę.
    Dla sklepu J&R najważniesze było to, że jeśli wyjdę od nich zadowolony, to być może kiedyś kupię u nich coś jeszcze lub polecę znajomym.
    Wszystko sprowadza się do kultury handlu, zdrowych obyczajów i mentalności ludzi.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 27-10-2006 o 04:02

Domyślnie

Freefly, u nas też są takie sklepy - choćby taki jeden w Warszawie, co to go polecają na forum Nikona... zaraz jak to było, aaaa wiem - imfoto. Dla Sławka też nie liczą się najbardziej te "pozłacane jajka" tylko klient i jego zadowolenie. Ja np. jestem bardzo pozytywnie nastawiony do imfoto własnie dzęki postawie Sławka.

Z drugiej strony bluesklep oraz np. arche (to od komputerów) są wyraźnym przykładem jak nie należy prowadzić handlu obojętnie czy w Europie, Azji, Afryce.

pozdrawiam
    Wojciech PŁONKA
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 27-10-2006 o 23:49
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Bluesklep
    Gość

Domyślnie

witam serdecznie

tak to jest z klientami ..
    po meilu nakazałem wyslac instrukcje do d50 nie dajemy ksero tylko orginał
    został wyslany do uzytkownika mike00

mozemy to udowodnic kazdemu zaiteresowanemu

pozdrawiam
    bluesklep-komputer

Domyślnie

Ciekawi mnie, czy mike00 otrzymal juz oryginalna instrukcje od tego niby-sklepu czy jeszcze listonosz do niego nie zawital. Smieszy mnie postawa tego niby-sklepu, ja nigdy bym nic u nich nie kupil, a gdybym otrzymal aparat bez oryginalnej instrukcji to po prostu bym go odeslal tym "importerom w walizkach". I po sprawie.

pozdr
    mrcll
    | Nikon |

Domyślnie

ja wlasnie myslem, zeby u nich kupic ale... chyba juz tego nie zrobie...

a jest jakis pdf na sieci?
    Ostatnio edytowane przez bacanski ; 10-11-2006 o 19:12
    Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...

Bluesklep
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrcll Zobacz posta
    Ciekawi mnie, czy mike00 otrzymal juz oryginalna instrukcje od tego niby-sklepu czy jeszcze listonosz do niego nie zawital. Smieszy mnie postawa tego niby-sklepu, ja nigdy bym nic u nich nie kupil, a gdybym otrzymal aparat bez oryginalnej instrukcji to po prostu bym go odeslal tym "importerom w walizkach". I po sprawie.

pozdr
    mrcll

nas smieszy postawa pana poniwaz tak samo sprowadzamy sprzet ja nikon pl tyle ze o duzo taniej sprzedajemy
    mysli " tego niby-sklepu " prosze zachowac dla siebie bo to nie ładnie wyrażac się okimś kogo sie nie zna

pozdrawiam

Domyślnie

Szanowny Bluesklepie

Każdy ma taką opinię na jaką zapracował. Nie wystarczy mieć niskich cen aby być dobrym i cenionym sklepem.

Z wyrazami szacunku
    niedoszły (chyba na szczęście) klient
    Wojciech PŁONKA
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Szanowny Bluesklepie

Każdy ma taką opinię na jaką zapracował.
    1000% racja, nic dodac nic ujac.

pozdr
    mrcll
    | Nikon |

Bluesklep
    Gość

Smile

nikt nie napisał ze jestesmy super sklepem ale moim zdaniem liczy sie to ze chcielismy naprawic to co zepsulismy
    a to ze jeden klient wypowiada sie zle na nasz temat to nie znaczy ze jesteśmy zli sprzedajemy sprzet foto od 2000 roku mam lielu klintu zadowolony wilu nie nieda sie kazdemu dogodzic zawsze moze zwrucic sprzet w 10 dni od daty zakupu

tu mozna poczytać opinie te dobre i te złe

http://www.opineo.pl/index.php?sklep=41

pozdrawiam

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów