Szukaj
Bardzo możliwe. Sugerowałem się komunikatami, że nie jest zalecane wyłączać weryfikację itd., dlatego dla pewności stworzyłem płytkę startową.
Wracając do tematu to ostatno robiłem obraz partycji - w Paragonie nie wiem czemu ale tworzy mi kilka plików po 2GB każdy Acronis robi jeden plik. Dodatkowo Acronis ma tą przewagę, że może zrobić backup wybranych katalogów a w Paragonie tylko partycje lub dyski (no chyba, że nie znalazłem).
Testuje wlasnie Paragon Disk Backup 8.51 Pro oraz Shadow Protect Desktop 3.1, to co zauwazylem na plus dla tego drugiego to zdecydowanie lepsza kompresja. Obraz wyjsciowy partycji systemowej wykonany Paragonem w moim przypadku wynosil ~5,7GB.
Taki sam obraz wykonany SP byl mniejszy i zmiescil sie na plytce DVD, calkowity jego rozmiar wyniosl ~3,83GB!
Coraz bardziej przekonuje sie do SP ^^
Wiecej o SP w recenzji PC Mag: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2254460,00.asp
W Paragonie da się zmienić ustawienia, żeby nie dzielił obrazów na 2 GB pliki, ale faktycznie, domyślnie dzieli.
właśnie dokładnie - i pare godzin siedziałem wgrywałem, konfigurowałem. Aż sie wkur..łem, i zrobiłem to co Ty planujesz. I teraz wygląda to tak - system+aplikacje postawione i "czyściutkie" zgrane na dvd (i nawet na drugi dysk) i co dwa miesiące "nówka"- dokładnie nie w dwadzieścia, a w osiem minut. I jeśli inne funkcje nawet nie wiem jakie nigdy nie uruchamiałem, to są to dane, bo robie tez kopie aktualnej partycji na której pracuje - za 140 zł dożywotnio, profesjonalnie i po polsku to dużo ?? Dziwie się ludziom, że uwielbiają tak rzeźbić w gównie - więc radze kup Acronis True Image 11 . Ja kupiłem v.8 potem 9 teraz kupiłem 11 - choć mogłem pozostac przy 8 - ale jak mam na Nikona, jak mam na obiektyw i komputer, to "butelke whiski" można odzałować raz na dwa lata...
![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-07-2008 o 01:20 Powód: pis.
Jakby ktos chcial kupic Acronis True Image v. 11 to informuję ze trwa teraz specjalna promocja i jest on dostepny po cenie $8.99.
Wiecej szczegolow i link uprawniajacy do znizki na ATI: http://www.acronis.net/ati4free
Trzeba kliknac link na podanej przeze mnie stronie, ktory przenosi bezposrednio do sklepu Acronis'a i aktualizuje koszyk o znizke.
Skontaktuj się z nami