Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Jaki Holder do systemu cokina?

Witam. Poradźcie czy można gdzieś w PL kupić nie winietujący Holder. Mam ten standardowy od Cokina no i niestety przy szerokim kącie winieta słyszałem że LEE robi holdery specjalnie (niewinietujące) pod szeroki kąt ale nie moge dziadostwa w sklepie internetowym upolowac. Może są jakies holdery innych firm specjalnie skonstruowane???
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie Odp: Jaki Holder do systemu cokina?

Jakiś tydzień temu widziałem na allegro (bo sam zamierzam kupić). Poszukaj, na 101% tam będą (najwyżej w zakończonych).
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

eee cena 240zł??? po tyle chodzą? z czego one zrobione że cena taka
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

LEE jest bardzo drogi, ale możesz poszukać cokina szerokokątnego, kosztuje około 50zł
    http://www.allegro.pl/item374898305_...y_cokin_p.html

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

nie mam czasu zamawiac na allegro. Postanowiłem brzeczczotem "obrzezac" holder z dwóch dodatkowych miejsc na filtry
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

O ile dobrze pamiętam, to ktoś w tym dziale już pokazywał takie właśnie rozwiązanie. Najmniej bolesne na chińskich holderach za paręnaście złotych...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszR Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam, to ktoś w tym dziale już pokazywał takie właśnie rozwiązanie. Najmniej bolesne na chińskich holderach za paręnaście złotych...
    Tak, ale nie do konca. Sam mam tak "obrzezany" ale jednak kupuje szerokokatny - wieksza wygoda i mniej jednak winietuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Tak, ale nie do konca. Sam mam tak "obrzezany" ale jednak kupuje szerokokatny - wieksza wygoda i mniej jednak winietuje
    Kupilem i stwierdzam jedno - kupiony winietuje duzooooo mniej niz przerabiany - nie warto sie bawic w to scinanie mz teraz.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Kupilem i stwierdzam jedno - kupiony winietuje duzooooo mniej niz przerabiany - nie warto sie bawic w to scinanie mz teraz.
    Mógłbyś podlinkować jaki kupiłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Mógłbyś podlinkować jaki kupiłeś?
    Oczywiscie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=394509409
    widze, ze juz wszystkie kupione - ale pisz do sprzedajacego, na pewno jeszcze sa

Uprawnienia umieszczania postów