Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Spinka
    Gość

Domyślnie Czerwooony tramwaj...

Aparat "odziedziczyłam" niedawno. Powoli go poznaję.
    Zdjęcie wrzucam, by poznać Waszą opinię na temat kadru. A forum?- po to, by się czegoś nauczyć.
    Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Czerwooony tramwaj...

Zdjęcie jest za duże - zmniejsz do 800 pikseli na dłuższym boku. Poza tym, odrazu napiszę, że nie ma ono większych walorów i nie rozumiem idei jego wstawiania tutaj na forum. Zrobiłeś nieostre zdjęcie pojazdu szynowego, z niedoświetlonym tematem i właściwie brakiem przekazu. Co chciałeś pokazać tym zdjęciem ?

autograf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Zrobiłeś nieostre zdjęcie pojazdu szynowego
    Ale szyna jaka ostra! Czepiasz sie IMO
    Poza tym to ONA

Spinka
    Gość

Czekając na przeedytowanie wątku przez Moderatora odpowiadam tak:
    Pojazd szynowy w zamyśle miał być nieostry. Starałam się złapać ostrość na bruk przy szynach, co jak widać mi się nie udało (czas leciał )... Jak piszę- są to pierwsze próby, którymi niczego wielkiego przedstawiać nie chciałam.

Więc tak:
    - zdjęcie mało ciekawe - tzn.. w ramach ćwiczeń młodego adepta sztuki fotograficznej - to sztuka dla sztuki - ot szukanie głębokiej treści w płytkiej kałuży...

Ale jako, że jak piszesz, zaczynasz dopiero, to:
    - duży plus za to że poszując tej głębi schyliłaś się i poszukujesz innej perspektywy aniżeli "perspektywa leniwca" - czyli wisi mi to tu ten aparacik może chycę i pstryknę ten jakże głęboki przekaz jadącego tramwaju w dolinie obumarłych blokowisk z lat 20-tych.... Więc to schylenie się i walka z prawem grawitacji już świadczy o tym, że będzie lepiej w przyszłości...
    Ja daję*Ci kredyt zaufania
    Pozdrawiam i do pracy rodacy...

Spinka
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ovserwator Zobacz posta
    ot szukanie głębokiej treści w płytkiej kałuży...
    No, można widzieć i tak Zamysł miał na celu uchwycenie specyfiki miejsca, bez dodatkowych treści. Po prostu- jeden z zakątków starej części Mysłowic zapuszczony tak, że jeżdżą tam półślepe tramwaje
    Dzięki za miłe słowo na początek

Uprawnienia umieszczania postów