Aparat "odziedziczyłam" niedawno. Powoli go poznaję.
Zdjęcie wrzucam, by poznać Waszą opinię na temat kadru. A forum?- po to, by się czegoś nauczyć.
Pozdrawiam
![]()
Szukaj
Aparat "odziedziczyłam" niedawno. Powoli go poznaję.
Zdjęcie wrzucam, by poznać Waszą opinię na temat kadru. A forum?- po to, by się czegoś nauczyć.
Pozdrawiam
![]()
Zdjęcie jest za duże - zmniejsz do 800 pikseli na dłuższym boku. Poza tym, odrazu napiszę, że nie ma ono większych walorów i nie rozumiem idei jego wstawiania tutaj na forum. Zrobiłeś nieostre zdjęcie pojazdu szynowego, z niedoświetlonym tematem i właściwie brakiem przekazu. Co chciałeś pokazać tym zdjęciem ?
Czekając na przeedytowanie wątku przez Moderatora odpowiadam tak:
Pojazd szynowy w zamyśle miał być nieostry. Starałam się złapać ostrość na bruk przy szynach, co jak widać mi się nie udało (czas leciał)... Jak piszę- są to pierwsze próby, którymi niczego wielkiego przedstawiać nie chciałam.
Więc tak:
- zdjęcie mało ciekawe - tzn.. w ramach ćwiczeń młodego adepta sztuki fotograficznej - to sztuka dla sztuki - ot szukanie głębokiej treści w płytkiej kałuży...
Ale jako, że jak piszesz, zaczynasz dopiero, to:
- duży plus za to że poszując tej głębi schyliłaś się i poszukujesz innej perspektywy aniżeli "perspektywa leniwca" - czyli wisi mi to tu ten aparacik może chycę i pstryknę ten jakże głęboki przekaz jadącego tramwaju w dolinie obumarłych blokowisk z lat 20-tych.... Więc to schylenie się i walka z prawem grawitacji już świadczy o tym, że będzie lepiej w przyszłości...
Ja daję*Ci kredyt zaufania
Pozdrawiam i do pracy rodacy...
Skontaktuj się z nami