Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wiejsko, sielsko by Pershing

Zmagania z NX. Skończyłem z jpg i walcze tylko z rawami w NX. Muszę się go wreszcie nauczyć. Poniżej kilka moich wypocin z ostatniego wypadu na pobliską wioskę.

1.

2.

3.

4.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie Odp: Wiejsko, sielsko by Pershing

wszystkie wiejsko, sielsko - fantastyczne! Gratuluje!
    Pozdrawiam A.

Dwójeczka najlepsza. Gratuluje.

Piotr_ek
    Gość

- jedynka niedopracowana, niebo przepalone, widoczne niedociągnięcia pędzla/gumki lub to jest jakiś efekt uboczny, niedoczytanie instrukcji photomatixa - patrz nad koronami drzew. Słońce maksymalnie przepalone poleciłbym przysłonę ok f22...
    - dwójka podobnie do jedynki, przepał nieba i tak jak na jedynce ten rolos jest jakimś punktem zaczepnym dla oka tak na dwójce widzę tylko silnie przepalone niebo
    - trójka w ogóle mnie nie rusza
    - czwórka byłą by ok gdybyś uciał trochę dołu a dał więcej nieba

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    - jedynka niedopracowana, niebo przepalone, widoczne niedociągnięcia pędzla/gumki lub to jest jakiś efekt uboczny, niedoczytanie instrukcji photomatixa - patrz nad koronami drzew. Słońce maksymalnie przepalone poleciłbym przysłonę ok f22...
    - dwójka podobnie do jedynki, przepał nieba i tak jak na jedynce ten rolos jest jakimś punktem zaczepnym dla oka tak na dwójce widzę tylko silnie przepalone niebo
    no toś sie chłopie naczytał literatury, niebo nie jest przepalone tylko zazwyczaj chmury sa białe a w szczególnosci te na ostatnim planie tracą szczegóły, dodatkowo tego typu chmury ( czyli inne niz cumulusy ) nie mają tak bajkowych kształtów, kadry dość poprawne, jedyne co to podkręcił bym lekko saturacje i lekko przyciemnił - ot co

Piotr_ek
    Gość

niebo nie jest przepalone tylko zazwyczaj chmury sa białe
    w punkcie łączenia nieba z podłogą - no chyba żartujesz jak żyję czegoś takiego nie widziałem a uwierz tego typu pejzaż nie jest mi obcy...

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    jeśli chodzi o obróbkę to wołane w NX, trochę zabawy krzywymi i U-pointami. Potem zapis do jpg i to wszystko. Żadnych gumek, pędzli itp, a tym bardziej broń Cię panie Boże photomatixa. Co do przepalonego słońca to ja cienias jestem bo o 16.00 w lipcu robiąc słońce w kadrze to jeszcze się nie naumiałem jak go nie przepalić ażeby reszta była ok. A tak na marginesie czy ktoś może jeszcze napisać że widzi przepalone niebo na dwójce. Bo na moim starym wysłużonym Flatronie wygląda ok.
    Dzięki za uwagi idę się uczyć dalej.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Piotr_ek
    Gość

OK. Góra nieba jest ok - czepiam się tylko łączenia nieba z "podłogą" być może się nie znam - niech ocenią inni...

Uprawnienia umieszczania postów