Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie D70s - czerwona linia...

Witam serdecznie wszystkich użytkowników
    Mam mały (mam nadzieję, że mały) problem.
    Otóż w poniedziałek zostałem szczęśliwym posiadaczem aparatu Nikon D70s. Wszystko ok i nawet więcej..Ale......
    Jak robię zdjęcia w ciemności, dużym iso lub lub długim czasem naśw. na zdjęciach na komputerze w jednym miejscy mniej więcej na połowie wysokości zaczyna się cienka czerwona linia i idzie pionowo w dół.
    No i nie wiem co to może być. Czytałem trochę o tych bad i hot pixelach, ale nie jestem pewien czy to na pewno to.
    Czy mam aparat oddać do sklepu czy może jest inne rozwiązanie??

Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie Odp: D70s - czerwona linia...

Niestety zmartwię Cię, to uszkodzony sensor.

Czyli najlepiej oddać go z powrotem do sklepu z żądaniem zwrotu gotówki ??...

Ja bym tak zrobił.
    Hot piksele - pojedyncze kolorowe kropeczki można zamapować w serwisie NP gratis, natomiast linia kwalifikuje sensor do wymiany.

To się teraz zasmuciłem (( Aby tak się zaczynała moja przygoda z lustrzankami..echh..

Jak masz możliwość wymiany aparatu to nie ma się czym przejmować.

I mam nadzieję, że tak będzie bo nigdy nie wiadomo co mi w sklepie powiedzą i czy nie będą chcieli do serwisu oddawać a mnie bez aparatu zostawić...

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    I mam nadzieję, że tak będzie bo nigdy nie wiadomo co mi w sklepie powiedzą i czy nie będą chcieli do serwisu oddawać a mnie bez aparatu zostawić...
    I chyba tak zrobią, bo nowych na półce dawno już nie ma. Pozdr!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

hmmmm a ostatnio właśnie zakończyła się aukcja D70s na allegro z identycznym opisem problemu czerwonego paska na dłuższych czasach i przy iso wysokim... Ciekawe, ciekawe...
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

To niestety nie ja . Zauważ, że tamten posiadał wadę "białej linii" a u mnie jest całkiem co innego. Rozważałem zakup ale pomyślałem, że nie będę kupował pierwszej lustrzanki i od razu uszkodzonej. Poszedłem więc do sklepu i niestety okazało się, że tak właśnie się stało.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów