Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Serwis Nikon Polska...

Witam, już pewnie po samym tytule możecie się domyśleć co będę chciał napisać. Może nie będę się rozpisywał i zapytam wprost, czy jeśli serwis nikona napisał pismo do sklepu gdzie oddałem swój aparat na gwarancje producencką, że do 30 czerwca mój aparat będzie zrobiony ( oddany do sklepu 26.05.2008 ) to kiedy powinienem się martwić że aparatu jeszcze nie mam?
    I czy będzie sens jak ja zacznę dzwonić do serwisu, czy lepiej zadzwonić do sklepu i niech ludzie ze sklepu się tym zajmują?
    Na marginesie powiem że uszkodził mi się port USB… z którego na dodatek nie korzystałem prawie wcale…
    Po za tym każdy ma jakieś doświadczenia z serwisem nikona może naprawdę trzeba by było zrobić coś z tym.?

Domyślnie Odp: Serwis Nikon Polska...

Nie chcę namieszać, ale na gwarancji jest tak, że mając chyba 10 albo 14 dni na ekspertyzę i potem chyba 21 dni na naprawę.

Jeśli po 14 dniach nikt się do ciebie nie odezwał, oznacza to, że gwarancja została przyjęta.
    Po 21 dniach możesz walić do sklepu (i tam też dzwoń i nie daj się wkręcić, że to nie ich sprawa, tylko serwisu i żebyś tam dzwonił) i domagać się albo zwrotu należności za aparat, albo nowego aparatu.

I na przyszłość moja rada.
    Nie oddawaj sprzętu na gwarancję, tylko powołuj się na niezgodność towaru z umową.

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Nie chcę namieszać, ale na gwarancji jest tak, że mając chyba 10 albo 14 dni na ekspertyzę i potem chyba 21 dni na naprawę.

Jeśli po 14 dniach nikt się do ciebie nie odezwał, oznacza to, że gwarancja została przyjęta.
    Po 21 dniach możesz walić do sklepu (i tam też dzwoń i nie daj się wkręcić, że to nie ich sprawa, tylko serwisu i żebyś tam dzwonił) i domagać się albo zwrotu należności za aparat, albo nowego aparatu.

I na przyszłość moja rada.
    Nie oddawaj sprzętu na gwarancję, tylko powołuj się na niezgodność towaru z umową.
    Nie, w przypadku gwarancji na naprawę jest tyle ile podał w tekście gwarancji gwarant - jezeli podał 21 dni to jest 21 dni, jak podał 14 dni to jest 14 dni, jak podał pół roku... to klient ma przewalone. Jak nic nie podał to przyjmuje się "sensowny" termin.

Termin, który podajesz jest w przypadku reklamacji na podstawie ustawy o sprzedaży konsumenckiej, czyli 14 dni na ekspertyzę. Po 14 dniach jak nie masz odpowiedzi to reklamacja jest automatycznie uznana.

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    A ja bym poczekał do końca wymaganego terminu i poprosił o nowy w sklepie. A jak mają jakieś burzące to poproś o numer do PIH i zadzwoń przy nich.
    Powodzenia - nic nie zrobi dzwonieniem niestety - prawnie nie ma podstaw, gdyż złożył reklamację na podstawie gwarancji producenta, a tam jest zapewne określone 4 naprawy i dopiero potem wymiana, czas naprawy to 21 dni itp . Niestety tak jak napisał mini21 zwykle dobrze jest reklamować na podstawie niezgodności z umową, ale haczyk jest taki że przysługuje to tylko osobom fizycznym, a nie firmom oraz że po upływie pół roku od zakupu trzeba wykazać że wada była od początku.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Czasami pomaga w "negocjacjach" Rzecznik Praw Konsumenta.

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Cytat Zamieszczone przez todominik Zobacz posta
    Na marginesie powiem że uszkodził mi się port USB… z którego na dodatek nie korzystałem prawie wcale…
    No to gratuluję! W życiu bym nie oddał sprzętu do "słynnego" serwisu NP z takiego powodu. Nawet gdyby mi padła wbudowana lampa.

Mi właśnie padła wbudowana lampa i jak mi powiedzieli, ile będę czekał na naprawę, to omal im w twarz śmiechem nie prychnąłem.

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Mi właśnie padła wbudowana lampa i jak mi powiedzieli, ile będę czekał na naprawę, to omal im w twarz śmiechem nie prychnąłem.

A powiedzieli Ci ile taka impreza kosztuje?

*avallardi* tak wiem źle zrobiłem ale dowiedziałem się o tym po fakcje... Na początku chciałem kupić sobie olympusa E510, jednak zacząłem, pytać ludzi co się znają, czytać w necie i doszedłem do wniosku że D80 będzie lepszy. I gdyby nie to że ten aparat jest rewelacyjny to warto jest zaryzykować i żyć z świadomością jakości świadczonych usług SERWISU NIKON POLSKA

Cytat Zamieszczone przez todominik Zobacz posta
    ... i doszedłem do wniosku że D80 będzie lepszy. I gdyby nie to że ten aparat jest rewelacyjny to warto jest zaryzykować i żyć z świadomością jakości świadczonych usług SERWISU NIKON POLSKA
    A co w takim razie powiesz na D700 ?

... żyć z podwójną świadomością ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    A powiedzieli Ci ile taka impreza kosztuje?
    Ok. 200 zł, ale oni sami nie widzą, bo nie wiedzą co tam się zepsuło.
    Powiedzieli mi, że godzina pracy serwisanta to ok. 200 zł (chciałbym tak zarabiać).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów