Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie RADIO do D70. Prosze o pomoc!!!

http://allegro.pl/item390080422_radi...ca_stopka.html
    Witam. zakupilem w/w radio do swojego nikona d70. Mam lampe Metz 45 ct-1. Powiedzcie jak to podlaczyc? ;| jak podlaczyc samo radio do aparatu wogole? Prosze bardzo o pomoc
    z gory dziekuje

Domyślnie Odp: RADIO do D70. Prosze o pomoc!!!

Jak to jak? Wsuwasz nadajnik w stopkę, tam gdzie się wsuwa lampę błyskową.
    odbiornik łączysz kabelkiem z lampą błyskową. Pewnie ci się nie zgadzają końcówki - bo zostajesz w ręku z końcówką typu PC i małym jackiem. Musisz rozbebeszyć co najmniej jeden z kabli i zrobić tak by było OK. Możesz ewentualnie szukać czegoś co by robiło za "trójnik", w co byś wpiął oba kable.
    Odbiornik musisz włączyć . Często dają kiepskie baterie! i sobie je wymień - w odbiorniku i nadajniku.
    wątek przenoszę do działu lamp błyskowych.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-07-2008 o 18:51
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Jacek, ten na obrazku to ma goraca stopke. kabelek mozna sobie w kieszen wsadzic np...

ale gdzie w d70 jest wejscie na wezyk do radia? gdzie mam wpiac kabelek w aparacie?

ale Metz CT-1 nie ma stopki, wiec kabelek do kieszeni jak mowi kolega a ten kabelek co masz od lampy (chyba ze nie masz?) podlacz do odbiornika
    F801s/D200 N12-24 f4 / N80-200 f2.8 / N50 f1.8 / zenitar 16 f2.8 / sb800 / sb24 / Metz 45CT-4 / Goldphoto YH324C + YH410

nic nie wpinasz do aparatu, nadajnik wkladasz tam gdzie zewnetrzna lampe blyskowa czyli w tzw. goraca stopke
    F801s/D200 N12-24 f4 / N80-200 f2.8 / N50 f1.8 / zenitar 16 f2.8 / sb800 / sb24 / Metz 45CT-4 / Goldphoto YH324C + YH410

a musisz to gdziekolwiek wpinać? Przecież nadajnik siedzi na sankach body. Tam jest chyba jakaś komunikacja?
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

sanki sa plastikowe ;| chyba polutuje i podepne radio do kostki synchro. bo tak jak wy mowicie ze kabelek do kieszeni to raczej sie nie da

o matko! sanki sa plastikowe a w srodku jest taki metalowy dzyndzel? bo jak nie ma to sprzedaj to temu od ktorego to kupiles.

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Jacek, ten na obrazku to ma goraca stopke. kabelek mozna sobie w kieszen wsadzic np...
    wiem, mówie o kabelku, który dali z tym urządzonkiem, wpinasz go w to radio i masz wyjście kabel z jackiem.
    Cytat Zamieszczone przez jerrybb1 Zobacz posta
    ale gdzie w d70 jest wejscie na wezyk do radia? gdzie mam wpiac kabelek w aparacie?
    wkładasz w sanki body!
    tobie się chyba pomyliły nadajnik z odbiornikiem
    Cytat Zamieszczone przez jerrybb1 Zobacz posta
    sanki sa plastikowe
    a na środku sanek nie ma metalowego styku przypadkiem?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-07-2008 o 18:51
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów